• DOLAR 32.192
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2507.897
  • ...
Afganistan’ı gezen İslam Alimlerinden çağrı  İSLAM ÜLKELERİ AFGANİSTAN’I RESMEN TANIMALI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Faruk Kuzu

ABD’NİN BASKISI İSLAM EMİRLİĞİ’NİN TANINMASINI ENGELLİYOR

ABD, yaklaşık 20 yıl boyunca Afgan halkına karşı tarihte eşine az rastlanan bir zulüm ve vahşet politikası uyguladı.  Geride binlerce askerini kaybetmiş olarak bıraksa da Afganistan’da 20 yıl boyunca ektiği seküler yaşam tohumu ve yetiştirdiği ihanet şebekeleri ile bu ülkeyi bir gün tekrar kontrol etmenin hayallerini kuruyor.

Milyarlarca dolarlık askeri teçhizatını geride bırakarak kaçan ve Afganistan’ı terk eden ABD, bu hayalleri kurduğu içindir ki Afganistan’a hakim olan İslam Emirliği ile savaşı başka arenalarda devam ediyor.

İslam Emirliği’nin ‘Uluslararası Platformlarda’ kabul görmemesi, siyasi ve ticari kuruluşlar nezdinde ‘Akreditasyon’ almaması için politik baskı uygulayan ABD yönetimi bu şekilde İslam Emirliği’nin başarılı bir eko-politik yükseliş içine girmesini engellemek istiyor.

İSLAM DÜNYASI’NIN ULEMASI: İSLAM EMİRLİĞİ TANINMALI

ABD ve diğer Batılı ülkeler, İslam Emirliği’nin yükselişini ve ‘Bir başarı hikayesi’ ortaya koymasını önlemek için ellerinden geleni yaparken Mısır, Sudan, Filistin ve Libya'dan gelen İslam alimlerinden oluşan bir heyet, Afganistan ziyaretlerinin son gününde düzenlediği basın toplantısında ziyaretleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Afganistan'ı ziyaret eden âlimler, İslam Emirliği'nin birçok üst düzey yetkilisiyle bir araya geldiler ve onlarla çeşitli konuları görüştüler.

Ziyaretlerinin son gününde söz konusu heyet, bir açıklama yaparak İslam Emirliği'ne tam desteklerini ilan ettiler.

Alimler, İslam Emirliği'nin zaferinin; hak üzerinde sabit kalmakla, düşmanın planlarından kaçınmakla ve Müslüman Afgan halkına müreffeh ve onurlu bir yaşam sağlamak için çaba sarf edilmesiyle sağlanacağına dikkat çektiler.

Alimler ayrıca İslam dünyasını, İslam Emirliği ile ilişkileri geliştirmeye ve yönetimini resmen tanımaya ve desteklemeye çağırdı.

İslam ülkelerini eleştiren alimler, bu ülkelerin İslam Emirliği'ni tanımak için ABD'den adeta onay beklediklerini ifade ettiler.

Alimler, ABD'nin bu ülkedeki ekonomik sorunları azaltmak ve ortadan kaldırmak için Afganistan'ın dondurulan 9 milyar dolarlık varlığını serbest bırakması gerektiğine dikkat çekti.

Afganistan'da 4,5 yıldır devam eden savaşlar nedeniyle yaklaşık 500 bin çocuğun yetim kaldığı, 80 bin dul, 150 bin engelli ve 10 milyona yakın insanın göç etmek zorunda kaldığını ifade eden alimler, Afgan halkının savaştan çok zarar gördüğünü ve yardıma muhtaç olduklarını vurguladı. Alimler, başta İslam ülkeleri olmak üzere dünyanın, Afganistan'ı mevcut durumda yalnız bırakmaması gerektiğini kaydetti.

ALİMLERDEN KIZ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ MESELESİ KISA SÜREDE HALLOLUR TEMENNİSİ

Batı Dünyası’nın bağımsız bir ülkenin(Afganistan) eğitim müfredatına ve eğitim şekli ile insanların giyim kuşamına kadar her şeyine karışmayı işleriymiş gibi görüp tüm dünyada ‘Kadın Hakları’ adı altında İslam’a karşı fırtınalar koparmalarına karşılık İslam Emirliği’ni ziyaret eden Alimler’den oldukça makul ve mutedil bir yorum yapıldı.

Alimler, İslam Emirliği'nin; kız çocuklarının eğitiminde karşılaştıkları teknik ve lojistik sorunlara Şeriat ışığında çözüm bulmak için birkaç bakanlıktan oluşan ortak bir komisyon oluşturduğunu hatırlatarak, konunun uzun sürmeyeceğini temenni ettiklerini belirttiler.

AHUNDZADE: DÜNYAYLA İLİŞKİLERİMİZ İSLAM HUKUKUNA GÖREDİR

Afganistan İslam Emirliği Dini Lideri Molla Hibetullah Ahundzade, hükümetlerinin dünya ile ilişkilerinin sadece şeriat kuralları ve İslam ışığında olduğunu vurguladı.

Afganistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Ahundzade, 205. El Bedir Askeri Kolordusu'nu ziyareti sırasında bazı komutanlarla bir araya geldi.

Ahundzade, burada yaptığı konuşmada "Dünya ile ilişkilerimiz şeriat kurallarına dayalıdır ve bizim için başka hiçbir faktör kabul edilemez. Kendinizi hazırlamalı, eğitiminizi disipline etmeli ve üslerinizde şeriat kurallarına uymalısınız." dedi.

Toplantının sonunda Ahundzade, tüm mücahitlerin ve milletin esenliği için dua etti ve her koşulda onlara destek sözü verdi.

'ALİMLER MECLİSİ' DÖNEMİ

Batı Dünyası’nın tüm dayatmalarına rağmen İslam Emirliği lideri Hibetullah Ahundzade'nin emriyle Afganistan'ın birçok vilayetinde 'Alimler Meclisi' kuruluyor.

Ahundzade'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada daha önce çeşitli şehirlerde kurulan bu meclislere başkent Kabil'de 'Alimler Meclisi'nin kurulmasıyla hız verildiği ve ülke içinde hukuk normlarının bu meclisler eliyle ve Şeriat esas alınarak kullanılacağı belirtildi

Geçtiğimiz aralık ayında İslam Emirliği yönetimi Sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamalarda Hibetullah Ahundzade'nin emriyle Bağlan, Feryab ve Host vilayetlerinde 'Alimler Meclisi'nin kurulduğu açıklanmıştı.

Ahundzade'nin son emriyle birlikte 'Alimler Meclisi' kurulan vilayetler arasına Kabil de katıldı.

İslam Emirliği lideri Hibetullah Ahundzade'nin ofisinden geçtiğimiz dönem yayımlanan bir bildiride Afganistan'da had ve kısas cezalarının titizlikle uygulanması gerektiği ifade edilmiş, bildirinin ardından Yüksek Mahkeme kararları infaz edilmeye başlanmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir