• DOLAR 32.189
  • EURO 35.026
  • ALTIN 2501.414
  • ...
İslami Vakıflar Dairesi yöneticisi Nacih Bukeyrat: MESCİD-İ AKSA ÇOK GÜÇ DURUMDA
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FARUK KUZU / DOĞRUHABER

“BİR DİN SAVAŞININ FİTİLİ ATEŞLENMEK ÜZERE”

Bukeyrat, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, terörist Yahudi bakan Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına ve terörist Yahudi yerleşimcilerin kalabalık gruplar halinde Mescidi Aksa’ya gerçekleştirdikleri baskınları meşrulaştırmak için kullandıkları Yahudi bayramlarına dikkat çekti.

Mescid-i Aksa’yı hedef alan saldırıların işgal rejimi hükümetinin Arap ve İslam ülkelerine meydan okuması anlamına geldiğini ifade eden Bukeyrat, mevcut saldırıların daha önce benzeri olmadığına işaret etti.

Bukeyrat, işgal hükümetinin ve fanatik Yahudi cemaatlerinin Mescid-i Aksa’yı her geçen gün şiddetlenen çatışmalara sahne yapmaya çalıştıklarını ve Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlar sebebiyle bir din savaşının fitilinin ateşlenmesinin çok yakın olduğunu belirtti.

İşgalcilerin baskınlarla Mescid-i Aksa’nın statüsünü değiştirmeye ve Kudüs kentini Yahudilerin başkenti yapmaya çalıştıklarına değinen Bukeyrat, Arap ve İslam ülkelerinin Mescid-i Aksa’daki kan kaybına son vermeleri gerektiğini bildirdi.

Terörist Yahudi yerleşimciler, fanatik Yahudi Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir tarafından gerçekleştirilmesi ümidiyle Mescid-i Aksa’nın tüm kapılarının baskınlara açılmasını ve baskın saatlerinin uzatılmasını talep ediyorlar.

KUDÜS VE BATI YAKA’DA GERGİNLİK TIRMANIYOR

Mescid-i Aksa’nın bulunduğu Kudüs ve Batı Yaka'da işgalcilerin Filistinlilere karşı uyguladıkları şiddet ve gayri insani baskılar artarken başını ‘Aslanlar Yuvası ve Nablus Tugayı’ gibi yerel direniş gruplarının çektiği Filistinlilerin sahip olduğu güçler de Nablus'taki işgal hedefleriyle çatışma ve ateş etme gibi eylemlerle karşı koymaya çalışıyorlar.

8 Ocak Pazar akşam saatlerinde Filistin'in Batı Yaka bölgesindeki Cenin'in Rummane köyünde ve Batı Yaka'daki El-Halil'in Beytu Ummer kasabasının girişinde işgal güçleriyle çatışmalar meydana geldi. Nablus'un güneyinde de Yahudi yerleşimci terör çetelerine ait bir araca ateş edildiği bildirildi.

Cenin'in batısındaki Rummane köyünde meydana gelen çatışmalarda işgal güçlerinin Filistinlilere gaz bombaları atması sebebiyle birçok kişi nefes alma problemi yaşadı.

Beytu Ummer kasabasında da işgal güçlerinin iki yıldan beri rehin tuttukları şehid Ahid İhlil'in naaşının teslim edilmesi talebiyle düzenlenen yürüyüşlerin ikinci gününde işgal güçlerinin müdahalede bulunması ve yürüyüşe katılanların üzerine göz yaşartıcı gaz bombaları atmaları üzerine çatışmalar meydana geldi.

Nablus vilayetinin güney kesimindeki Hawat Gilad Yahudi yerleşim merkezi yakınında da yerleşimci çetelere ait bir araca ateş edildiği belirtildi.

Bu arada Batı Yaka bölgesinde 24 saat içinde 27 direniş eylemi tespit edildiği, bunlardan 9'unun işgal güçlerine ateş etme, molotof kokteyli veya diğer patlayıcılar atma ya da yerleşimci çetelerin baskınlarını engelleme türünden olduğu, 16 noktada da işgal güçleriyle çatışma meydana geldiği bilgisi verildi.

İŞGAL REJİMİ BATI YAKA’NIN BİRÇOK BÖLGESİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri dün gece ve 8 Ocak Pazar erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenlerken, baskınlar sırasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

Filistinli Esir Kulübü, işgal güçlerinin baskınlar sırasında halk direnişi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına aldığı kişileri sorguya çekmek üzere götürdüğünü ve çok sayıda kişiyi de sokak ortasında sorguya çektiğini, evlerde arama yaptığını ve eşyalara zarar verdiğini söyledi.

İşgal güçleri Nablus kentinin kuzeyindeki Sebastiya beldesinin tarihi bölgesine ve El-Halil kentine baskın düzenleyerek onlarca evde arama yaptı.

Baskınlar sırasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Filistinli direnişçiler de son 24 saatte işgal güçlerine ve terörist Yahudi yerleşimcilere yönelik 15 direniş eylemi gerçekleştirdi.

Kalkiliya’ya bağlı Kefer Kaddum beldesinde, Kalkiliya kentinin güney girişinde ve En-Nekkar Mahallesi’nde, Kedumim Yahudi Yerleşkesi’nde ve Eriha’daki Akabetu Ceber Kampı’nda işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

İşgal güçleri Yatta beldesinde Filistinli dört genci gözaltına aldı. Askeri bölgeye girdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan gençlerin Hani Muhammed Yasir Şahde Taha, Şerif Dendis, Alâ Müsevvede ve Hamza Ebu Turki olduğu bildirildi.

İŞGALCİ YAHUDİLER DİRENİŞE KARŞI HER YOLU DENİYOR!

Yahudilerin işgali altındaki Batı Yaka'da Filistinli grupların sembol ismi haline gelen iki şehid babası Fethi Hazim'in zehirlenerek öldürülmeye çalışıldığı öne sürüldü.

İşgal altındaki Batı Yaka'nın Cenin kentinde Filistinliler için manevi bir önder haline gelen Fethi Hazim'in ailesi, siyonistlerin Hazim'i zehirleyerek öldürme girişiminde bulunmakla suçladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, daha önce işgal topraklarında saldırılar düzenleyen ve hayatlarını kaybeden Ra'd ve Abdurrahman Hazim isimli iki kişinin babası olan Fethi Hazim, İşgal güçleri tarafından serbest bırakılmasından birkaç gün sonra sağlığı ani bir şekilde bozulduğu için Ramallah'taki Danışma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hazim'in bedeninde yaralar ve şişmeler meydana geldiği ve tıbbi tahlillere göre kanında zehirlenme olduğu tespit edildi. Durumunun da her geçen gün kötüleştiğine dikkat çekildi.

Fethi Hazim'i hastaneye kaldıran kardeşi Emin Hazim, doktorların onun hastalığına kesin bir teşhis koyamadıkları için tedavisi hakkında da nasıl bir yol izleyeceklerini bilemediklerini, bütün bedeninde yaralar çıktığını ve kanında zehirlenme olduğunu belirtirken, Hazim'in hayatından tamamen İsrail'in sorumlu olduğuna dikkat çekti.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir