• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Çocuklarınıza Kur`an-ı Kerim Öğretin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Karacadağ yöresinin tanınan alimlerinden Molla Halit Olca, anne ve babaları çocuklarına Kur`an- ı Kerim öğretilmesi hususunda üstlerine düşen görevi yerine getirmeleri, alimlere de çocuklara Kur`anı Kerim öğretilmesi hususunda ellerinden gelen gayreti göstereme, çağrısında bulundu.

Viranşehir`in Karacadağ Zok köyünde ikamet eden Seyda Molla Halit, yüce Allah`ın ilk emrinin İkra (oku) olduğunu belirterek okunmadığı taktirde insanların cehalet batağında kaybolup gideceğini söyledi.

Cehaletin ortadan kalkması ve insanların okuması için alimlere büyük sorumluluk düştüğünün altını çizen Seyda Molla Halit, "Yaz ayı fırsat bilinip Kuran- ı Kerim okuma seferberliği başlatılmalı ve okuyan çocuklarımıza da sahip çıkılmalıdır." dedi.

Peygamber Efendimizin "Her kim çocuğuna Kuranı öğretir ve bu çocuk da Kuranı hatmederse, 70 bin melek o anne ve babaya dua eder, Mahşerde de o anne ve babaya taç giydirilir" buyurduğunu belirten Seyda, "Bu müjdelere nail olmak için çocuklarımızı okutmalıyız. Okutmakla yetinmeyip,çocuklarımızın güzel ahlak, ibadet sevgisi, örtünme gibi güzel hasletlere kavuşabilmelerini sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

"Asrımızın en büyük cürmü olan cahalet, günahkarlık, gaflet gibi musibetlere karşı cocuklarımızı küçük yaşlarından itibaren Kuran ve Sünnet aşısı ile aşılamalıyız ki korunabilsinler" diyen Seyda Molla Halit, "Eğer bir köy, belde veya mahallede bir alim varsa ve bu alim veya bilen kişi İslami hizmetlerde bulunmuyorsa, büyük bir vebal altındadır. Ve bu ahir zamanda büyük bir sorumsuzluk örneğidir." Şeklinde konuştu.

Cocuklariniza-Kuran-i-Kerim-Ogretin_1310630018.jpg (600×450)

Cocuklariniza-Kuran-i-Kerim-Ogretin_1310630178.jpg (600×465)

Cocuklariniza-Kuran-i-Kerim-Ogretin_1310630235.jpg (600×450)
Sabri Acet - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri