• DOLAR 32.537
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2435.551
  • ...
Palu Kur`an Ziyafetiyle İhya Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Palu Kız Kur`an Kursu öğrencilerinin davetine Dünya birincisi hafızlar icabet etti. Polu müftülüğünün organize ettiği Kur`anı Kerim ziyafetine dünyaca ünlü hafızlar katıldı. 18.00`da başlayan program halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Nurullah Güneşdoğdu, Palu Kız Kur`an kursunda okuyan İrem adlı bir öğrencinin telefonla kendilerini davet etmesiyle geldiklerini belirterek "Sonra duyduk ki arkadaşları yahu siz kim onlar kim bir telefonla gelirler mi demişler. Evet bir telefonla geldik,yeter ki Kur`an okunsun,yeter ki Kurana yönelinsin" dedi.

 

Programda bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Süleyman Yavuz, öğrencilerinin isteğine destek olduklarını, hiçbir şeyi esirgemediklerini belirtti. Yavuz, "Kur`an her yerde okunsun öğrenilsin,sahip çıkılsın.Bizler Evlatlarımıza Kur`an-ı okutmakla öğretmekle mükellefiz. Gönül ister ki her köyümüzde Kur`an kursu olsun,daha fazla hafızlarımız olsun.Çocuklarımızı Kur`an kurslarına,camilere ve kur`anın öğretildiği yerlere yönlendirelim" ifadelerini kullandı.

 

İlçe kaymakamının izinde olması nedeniyle Programa Kovancılar Kaymakamı Selçuk Arslan katıldı. Programda bir konuşma yapan Arslan, "Yüce Allah Kur`an-ı Kerimin ilk emrinde de oku diyor. Bugün çocuklarımıza dinlerini kitaplarını tanıtmak durumundayız. Maneviyatı gelişen çocuktan kimseye zarar gelmez. Dinimiz bizlere bunları emrediyor. Okuyacağız,çocuklarımıza okutacağız.Ayrıca böyle bir Program düzenlediği için Müftü beyi ve emeği geçen herkesi kutlarım." Şeklinde konuştu.

 

1991 Dünya Birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu, İranlı Hafız Dünya Üçüncüsü Ali Ramazani ve Hafız Ahmet Tayyar Hocanın Kur`an tilavetiyle devam eden program 20:15`te yapılan duayla sona erdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24275.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24274.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24273.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/24272.jpg

Ebu Bekir Alkan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir