• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.529
  • ...
HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Kavan, projesi durmuş köy yolu sorununu gündeme taşıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uun zaman önce projesine başlanan ve 96 köyün bağlantı sağladığı Kızıltepe-Ceylanpınar yolunun bir yılı aşkın bir süredir durma noktasına gelmesi beraberinde sıkıntılar da getirdi. 

Bu konuda sıkıntı yaşayan köylülerin sorunlarını dinleyen HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Kavan, araç sahiplerinin ve çiftçilerin yaşadıkları mağduriyetleri ele aldı.

Çözüme kavuşmayan yol nedeniyle sıkıntı yaşayan mağdurları dinleyen Kavan, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, söz konusu yolun bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

Kavan, "Bu yol Kızıltepe'yi Ceylanpınar'a bağlayan ve 74 kilometre uzunluğunda olan bir yoldur. Kızıltepeli hemşerilerimiz bu yolun ne olduğunu ne kadar işlek olduğunu, trafiğin ne kadar fazla olduğunu çok iyi biliyorlar. Bu yol üzerinde yaptığımız araştırmada ortalama 96 köyün olduğu tespit edilmiştir. Köylülerle ya da bu yolu kullanmak zorunda olan vatandaşlarımızla konuştuğumuzda her birinin ayrı bir şikayetinin olduğunu ve artık bu yolun bir çileye dönüştüğünü aktardılar. Bu yol tam bir yılı aşkın bir zamandır kazılmış bir şekilde duruyor. Bu 74 kilometrenin sadece 32 kilometresi satıh kaplama dediğimiz şekilde yapılmış ve tamamlanmamıştır. Kışın gelişiyle birlikte adeta köstebek yuvasına dönmüş durumdadır. Geriye kalan 42 kilometresi ise kazılı şekilde bırakılmıştır. Dolayısıyla vatandaşlarımız, 'Bu çile ne zaman bitecek, bu yol ne zaman bitecek? Bir yıla aşkın bir zamandır beklediğimiz halde herhangi bir adım atılmamıştır.' diye soruyorlar." dedi.

Vatandaşların çektikleri zorluklara dikkat çeken Kavan, "Geçtiğimiz günlerde bazı köylüler yola çıkıp trafiği kapatmak zorunda kalmışlar. Hukuki olarak belki bu bir hak arama yöntemi değildir. Kendilerine sorduğumuz zaman 'Bunu yetkililere ilettiğimizde, onları çağırdığımızda hiçbir cevap almamıyoruz ve bunu yapmak zorunda kalıyoruz.' diyorlar. Bazılarının kendi hastalarını dahi artık Kızıltepe hastanesine getirmekten imtina ettiklerini, çünkü 30-40 dakikalık yolun 2 buçuk, hatta 3-4 saate çıktığını aktardılar. Bazıları hem yakıt olarak çok masraflı olduklarını ilettiler hem de arabaların arızalarından artık her ay kendi arabalarını tamircilere götürmek zorunda olduklarını aktardılar. Bunun yanında bazıları bu yolu kullanmak adına köy yollarını, tali yolları kullandıklarını ifade ettiler ki, o çile de bu çileden aşağı değildir." ifadelerini kullandı.

Yol sorunu için yetkililere seslenen Kavan, "Biz buradan HÜDA PAR olarak diyoruz ki vatandaşımız bunu hak etmiyor. Yol bir medeniyettir, yol bir idarecinin göstergesidir, yol bir hizmetin göstergesidir ve yetkilileri davet ediyoruz. Vatandaşımızın sesini duyun. Vatandaşımız bu çileyi hak etmiyor ve yetkilileri bu yolun yapılmasıyla ilgili acilen göreve davet ediyoruz." ifadelerini kaydetti.

 

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir