• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
Ukrayna'dan Gürcistan'a çağrı: Sakaşvili'yi bize verin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mykhailo Podolyak, Gürcü yetkilileri Gürcü siyasetçi Mikhail Sakaşvili'yi Ukrayna'ya teslim etmeye çağırdı.

Konuyla ilgili Twitter'dan paylaşımda bulunan Podolyak, "Tanıdığınız bir insanın gözler önünd ölümünü izlemek kabul edilemez. Gürcistan'ın cumhurbaşkanının tarihin ve medeni dünyanın gözleri önünde öldürülmesini izlemek kabul edilemez" dedi.
Podolyak, Gürcistan'ın eski Cumhurbaşkanı hakkında "doğru seçimi yapmaya", onun için güvenli ve uygun muamelenin garanti edilebileceği Ukrayna'ya göndermeye çağırdı.

Saakaşvili'ye ne oldu?

Şu an Rus makamlarının kararıyla hapishanede bulunan Mikhail Sakaşvili'nin avukatlarına göre, Saakaşvili tutuklandıktan sonra zehirlendi. 19 Aralık'ta Gürcü siyasetçinin avukatı Valery Gelbakyani, Sakaşvili'nin tüm hastalıklarının zehirlenmeye işaret ettiğini söyledi, eski Gürcü liderin kendisi de bu görüşe inanıyor.

Gürcistan Cezaevi yönetimi, Sakaşvili'nin zehirlendiği iddialarını yalanladı. Bakanlık, siyasetçinin temsilcilerinin bu açıklamaları kanıtlayacak belgeler vermediğini belirtti. Yetkililer, eski Gürcistan cumhurbaşkanının şu anda tıbbi gözetim altında hastanede olduğunu da sözlerine ekledi.

Gürcistan Cezaevi de Sakaşvili'nin tedavi gördüğü klinikten bir video yayınladı. Görüntülerde Sakaşvili'nin sert davrandığı ve personele saldırdığı görülüyor. Bakanlığa göre video, Sakaşvili'nin hastalığı tetiklediğini gösteriyor.

8 Kasım'da avukatı Shalva Kaçapuridze'nin Sakaşvili'ye muhtemelen tüberküloz ve bunama teşhisi konulduğunu belirtmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir