• DOLAR 32.216
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2506.78
  • ...
Arjantin mi, Hırvatistan mı; Finalin ilk bileti kesiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arjantin ile Hırvatistan, 2022 FIFA Dünya Kupası'nın ilk yarı final maçında bugün karşılaşacak. Katar'ın başkenti Doha'daki Lusail Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı İtalyan hakem Daniele Orsato yönetecek ve saat 22.00'de başlayacak. 22:00. Bu turu geçen takım, Fas-Fransa karşılaşmasının galibi ile final mücadelesi verecek.

İki takım Dünya Kupası'nda üçüncü kez karşılaşacak. 1994 Dünya Kupası'nda oynanan grup maçında Arjantin, Pineda'nın golüyle rakiplerini 1-0 mağlup etti. Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 Dünya Kupası'nda Hırvatistan, Rebić, Modric ve Rakitic'in golleriyle Arjantin'i 3-0 yendi.

Dünya Kupası C Grubu'nda yer alan Arjantin, Suudi Arabistan'a 2-1'lik şok bir mağlubiyetle turnuvaya başladı. İkinci maçta Meksika'yı, üçüncü maçta ise Polonya'yı mağlup eden Tangocular, son 16 biletini 6 puanla birinci olarak aldı. Arjantin son 16 turunda Avustralya'yı da 2-1 yendi.

Tangocular, çeyrek finalde Hollanda'yı penaltılarla eleyerek yarı finalde Hırvatistan ile karşılaştı ve normal süre ve uzatmalar 2-2 sona erdi.

Hırvatistan turnuvanın favorisi Brezilya'yı eledi
Dünya Kupası macerasına Fas ile 0-0 berabere kalarak başlayan Hırvatistan, ikinci maçında Kanada'yı 4-1 mağlup etti. Son maç gününde ise Belçika ile golsüz berabere kalan Hırvatlar, grubu 5 puanla ikinci sırada tamamladı.

E Grubu lideri Japonya'yı son 16'da normal süre ve uzatmalarda 1-1 biten maçta penaltılarla yenen Hırvatistan, çeyrek finalde Brezilya'yı penaltılarla eledi ve yarı finale damgasını vurdu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir