• DOLAR 32.326
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2450.11
  • ...
Avrupa Alimler Birliği 2. Toplantısını Gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSVİÇRE - İslami çalışma ve hizmetlerin özellikle Avrupa`da daha etkin sürdürülebilmesi için geçtiğimiz ay Fransa`da bir araya gelerek kuruluşu ilan edilen "Avrupa İslam Âlimleri Birliği", 2. Toplantısını İsviçre`nin Basel şehrinde faaliyet yürüten Said-i Nursi Vakfı`nda yaptı.

İhtisas kurullarının oluşturulması kararı alınan toplantıda, Avrupa`daki birçok Camiye ziyaretler yapılması hususunda görüş birliğine varılırken, Ramazan ayının yaklaşması münasebeti ile öncelikli olarak yapılması gerekenler ve Avrupa`da Ramazan ayının nasıl daha verimli bir şekilde değerlendirilebileceği gibi konular üzerinde duruldu.

Âlimler; Teravih Namazları, Zekât, Fıtır Sadakası, Mukabele, İtikâf gibi ibadetlerin daha verimli ve düzenli bir şekilde yapılabilmesi için Avrupa kıtasında ne gibi çalışmalar tertiplenebileceğini görüştüler.

Toplantıda görüşülen konular hakkında kısa bir açıklama yapan Âlimler Birliği`nin Belçika`daki üyelerinden Molla Zeki Açıkgöz, "Bu gün Avrupa Âlimler Birliğinin ikinci toplantısını yaptık. Burada toplanan Âlimler öncelikli olarak yaklaşan Ramazan ayında neler yapılabileceğini konuştu. Ramazan ayında kılınacak olan Teravih Namazları konusunu görüştük. Ramazan ayının belirlenmesi ile ilgili olarak Sübutu Hilalin tespiti konusu konuşuldu. Ramazan orucunun tutulması için Ru`yeti Hilal`in gerekli olduğunu, eğer görülmese dahi hangi tarihte Ramazan orucuna başlaması gerektiği hususunda görüş birliğine vardık" dedi.

Açıkgöz son olarak, "Burada aldığımız kararlar ve yapılacak hizmetlerin İslam ümmeti için hayırlara vesile olmasını Allah`tan diliyoruz. İslam ümmetinde oluşturulmak istenen fitnelerin sona ermesi için Allah`ın bu ümmete birlik ve beraberlik ihsan etmesini niyaz ediyoruz" diye konuştu.

Toplantıya Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsviçre ve İtalya gibi Avrupa ülkelerinde İslami çalışmalar yürüten ve hizmetlerde bulunan 30`a yakın kişi katıldı. (Mustafa Bulanık - İLKHA)
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir