• DOLAR 32.225
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2416.817
  • ...
Afganistan Merkez Bankası Başkanı, BM Afganistan Özel Temsilcisi ile bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkent Kabil'de gerçekleşen görüşmede, DAB Başkanı Abdulkahir, Afganistan'daki yoksulluk ve işsizliğin azaltılması konusunda BM Özel Temsilcisinden iş birliği talebinde bulundu.

DAB tarafından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda; Afganistan'daki yoksulluk ve işsizliğin azaltılması, insani yardım, yabancı yatırımlar, banka havaleleri ve iletişim, döviz rezervleri, mikro krediler, finansal hizmetlerin geliştirilmesi ve diğer önemli finans ve bankacılık konularının ele alındığı belirtildi.

DAB Başkanı Abdulkahir, uluslararası ilke ve kurallar ışığında, DAB'ın ulusal ve uluslararası tüm kuruluşlarla doğru etkileşim ve iş birliği istediğini ve bu konuda her türlü çabayı göstermekten kaçınmadığını söyledi.

DAB Başkanı, BM Afganistan Özel Temsilcisi Otunbayeva'dan Afganistan'daki yoksulluğun, işsizliğin ve diğer zorlukların azaltılması ve uygun bir ortamın oluşturulması için iş birliği yapmasını istedi.

Toplantıda konuşan Otunbayeva ise, Da Afganistan Bankası ile ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliği yapmanın önemine işaret etti.

Otunbayeva'nın, DAB başkanlığının mesajını Birleşmiş Milletler'in bir sonraki toplantısında ele alma sözü verdiği belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir