• DOLAR 32.263
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2442.654
  • ...
İran'da üniversitelerde protestolar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Tahran'da, 13 Eylül de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından "başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle" gözaltına alındıktan sonra fenalaşan 22 yaşındaki Mahsa Emini' nin daha sonra hayatını kaybetmesi üzerine ülke de protestolarla beraber iç karışıklıklar yaşanmaya başlamıştı. 

Yaşanan bu olaylar üzerine şehrin birçok yerinde ve üniversitelerde protestolar gerçekleşmeye başladı. Dün İslami Kuruluşlar Öğrenci Birliğinin Telegram sayfasından paylaştığı görüntülere göre, gün içinde ülkedeki birçok üniversitede gösteriler düzenlenmeye devam etti. 

"Gilan Üniversitesi Sanat Fakültesinde öğrenciler duvarlara Mahabad’daki gelişmeleri ve çocuk yaştaki Kiyan Pirfelek'in öldürülmesini kınayan yazılar yazarken Allame Tebatebayi Üniversitesi öğrencileri de üniversite kampüsünde oturma eylemi yaptı.

Emir Kebir Teknoloji Üniversitesinde ise öğrencilerin keyfi olarak tutuklanması ve okuldan uzaklaştırılması ile güvenlik tedbirlerinin devam etmesi protesto edildi. Öğrencilerin dönem sınavlarını boykot ettiği bilgisi aktarıldı."

(trt haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir