• DOLAR 32.277
  • EURO 35.179
  • ALTIN 2464.071
  • ...
Hatay'ı sağanak vurdu: iki ilçede okullar tatil!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte etkili olan sağanak nedeniyle tüm ekiplerin sahada ve görevleri başında olduğunu, belirli bölgelerde de okullara ara verileceğini açıkladı.

İl AFAD Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Masatlı, kentte son 24 saatte yapılan 167 ihbardan 157'sinin su baskını olduğunu kaydetti.

Masatlı, kentteki yağış skalasının kuvvetli yağış miktarına ulaştığını aktardı.

İlgili kurumlarla okullar konusunda gerekli toplantıların yapıldığını söyleyen Masatlı, "Sadece Antakya'da belirli bölgelerde, okul müdürlerimizin de değerlendirmesini alarak yarın okullara ara vereceğiz. Bu genel bir durum değildir, sadece kısmi olarak başta Antakya'nın dağ bandını kapsamaktadır. Buralarda okullara bir gün ara vereceğiz." şeklinde konuştu.

Masatlı, ''Antakya ve Defne İlçelerimizde Tüm Okullarımızda eğitime 1 gün süreyle ara verildi'' ifadelerini kullandı. 

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Valiliğin yazılı açıklamasında, Vali Mustafa Masatlı başkanlığında kriz masası oluşturularak, İl AFAD Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla toplantı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "İlimizde etkili olan şiddetli yağış sonrasında gelen ihbarlara yönelik yapılan müdahaleler ile ortaya çıkan olumsuzlukların bertaraf edilmesi için Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımıza ait toplam 315 araç ve 666 personel ile çok yönlü devam eden çalışmalar ele alınıp değerlendirildi." ifadesi kullanıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir