• DOLAR 32.22
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2504.706
  • ...
HÜDA PAR GENEL BAŞKANI YAPICIOĞLU: Menfur terör saldırısını lanetliyorum!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RUHULLAH ŞAYIK / DOĞRUHABER

İstanbul’un Beyoğlu ilçesi Taksim’de Pazar günü 16.20 sıralarında meydana gelen bombalı terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti, 80’den fazla kişi ise yaralandı.

Yapılan açıklamalarda bombalı saldırıyı gerçekleştiren kadının, Suriye uyruklu olduğu ve saldırı emrini PKK/YPG'nin Afrin merkezinden aldığı ve olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın da devam ettiği belirtildi.

Saldırı sonrası birçok ülke, uluslararası siyasi grup ve liderden tepki mesajları geldi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’da saldırı sonrası gazetemize yaptığı değerlendirmede menfur terör saldırısını lanetlediklerini belirtti.

Yapıcıoğlu, “Saldırıya destek veren, içeride ve dışarıda kim varsa bir an önce İnşaAllah açığa çıkarılır ve bir daha benzer olayların yaşanmaması için de gerekli önlemler alınır.” şeklinde konuştu.

“MENFUR TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUZ!”

“Kim yapmış olursa olsun, hangi gerekçe ile yapmış olursa olsun, şiddetle kınıyoruz. Lanetliyoruz.” ifadelerini kullanan Yapıcıoğlu, “Masum insanların canına kıyan böyle esef verici, nefret uyandırıcı böyle bir eylem hangi gerekçe ile olursa olsun asla kabul edilemez.

Bir an önce bu olayın bütün yönleriyle aydınlatılmasını ve bütün sorumlularının hesap vereceği bir zeminin oluşturulmasını görmek istiyoruz. Olayı bizzat gerçekleştiren; bombayı yerleştiren, ona bombayı temin eden, ona yardım eden, yönlendiren, içeride ve dışarıda kim varsa bir an önce İnşaAllah açığa çıkarılır ve bir daha benzer olayların yaşanmaması için de gerekli önlemler alınır. Bu yönde bir beklentimiz, temennimiz var.” dedi.

“ALLAH ZALİMLERE FIRSAT VERMESİN”

Yapıcıoğlu, kör şiddetin bu kez Taksim'de altı cana kıydığını belirterek, “Vefat eden vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Allah zalimlere fırsat vermesin" temennisinde bulundu.

“ARKASINDAKİ GÜÇ MUTLAKA AÇIĞA ÇIKARILMALI”

“Acılar taze. Şu an hiç kimseyi peşinen suçlamak gibi bir pozisyona girmek istemiyoruz” diyen Yapıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama benzer olayların tekrar yaşanmaması için daha dikkatli olunması gerektiğini söylüyoruz. Bu olayı gerçekleştirenleri ve yapanları ve yaptıranları lanetliyoruz.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “ABD Elçiliğinin taziyesini kabul etmiyoruz” şeklindeki açıklamasını da değerlendiren Yapıcıoğlu, “Ellerinde ne tür bir bilgi var bilmiyoruz. Bunun ucu nereye dayanır bilmiyoruz. Farklı farklı iddialar var. İçişleri Bakanının böyle bir açıklaması var. Öte taraftan sosyal medyada özellikle israil askeri olan bir kadının saldırganla beraber görüntüsü üzerinden bazı yorumlar yapılıyor. Neticede şu veya bu her kimse bunun arkasında ki güç mutlaka açığa çıkarılmalı ve gereken tepki verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir