• DOLAR 32.212
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2411.948
  • ...
2000 Köyde Yaşam Merkezi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "2000 Köy Yaşam Merkezinin Açılış Töreni"ne katıldı.

Kısa süre önce 20 bin muhtarla Ankara'da bir araya geldiklerini söyleyen Erdoğan, bugünün dünyasında ilerlemenin, kalkınmanın, rekabetin ilk göstergelerinden birinin eğitim-öğretimde alınan mesafe olduğuna işaret ederek, eğitim-öğretime her yeni yatırımın kalkınma için sağlam bir temel, bilgi toplumu olma yolunda atılan önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Bugün açılışını yaptıkları Köy Yaşam Merkezlerinin, eğitimde gelenekle geleceği buluşturan stratejik hamlelerden biri olduğunu belirten Erdoğan, Köy Yaşam Merkezleriyle sadece eğitime yeni bir soluk kazandırmadıklarını, aynı zamanda çocukları yarının Türkiye'sine de hazırladıklarını dile getirdi.

Köy Yaşam Merkezleri ne işe yarıyor?

"Köy Yaşam Merkezlerindeki amacın köylerde kullanılmayan okulları bir şekilde eğitim kurumu veya farklı ihtiyaçlara karşılık aktif olarak kullanabilmek.

öncelikle köy ilkokullarının öğrenci sayısına bakılmaksızın açılabilmesi için yönetmelik değişikliği yapılılmıştı. Köylerde anaokulu açılması için gereken 10 öğrenci olması kriterinin de 5'e düşürülmüş, bu değişiklikle köylerdeki 12 bin çocuk anaokullarıyla buluştu.

Bakan Özer daha önce yaptığı açıklamayla Köy Yaşam Merkezleri için şunları söylemişti:

"Eğer anaokulu veya ilkokul olarak kullanılamıyorsa halk eğitimi merkezi olarak kullanılarak özellikle tarım ve hayvancılıkla ilgili köylülerimizin ihtiyaç duyduğu her türlü eğitimi, Tarım ve Orman Bakanlığımızla iş birliği içinde koordineli bir şekilde yürüterek köylümüzün bulunduğu mekâna eriştirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda eğer halk eğitimi merkezine  ihtiyaç yoksa köyün durumuna ve fiziki koşullarına göre orayı bir gençlik kampına dönüştürmeye, çocuklarımızın gençlik kampında vakit geçirecekleri, köy ortamını teneffüs edecekleri bir mekâna dönüştürmeyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor."

"İllerimiz artık kendi köylerindeki okulların tekrar hayata kazandırılmasıyla ilgili aktif olarak bu sürece katılmaya başladılar. İnşallah, 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlayana kadar da biz bakanlık olarak tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte sahada köy okullarının açılması ve aktif olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasıyla ilgili süreci yakinen takip edeceğiz." 

Bugün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "2000 Köy Yaşam Merkezi"nin Açılış Töreni yapıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir