• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Diyarbakır Valisi ilçeleri ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç Kulp, Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında kaymakamlardan bilgi alarak ilçe Belediye Başkanlarını ziyaret etti.


İlk olarak Kulp İlçesini ziyaret eden Vali Kıraç'a, Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı tarafından ilçede yürütülen projeler ve ilçenin genel durumu hakkında bir brifing sunuldu. Vali Kıraç geçmiş yıllarda kaymakam olarak görev yaptığı Kulp İlçesinde, devam eden yol ve içme suyu çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdi.


İkinci ziyaret yeri Lice ilçesine giden Kıraç, Lice Kaymakamı Özer Özbek'ten ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Lice İlçesindeki temas ve ziyaretlerinin ardından Hani İlçesine geçen Vali Kıraç, Hani Kaymakamı İsmail Şanlı'dan ilçenin genel durumu hakkında brifing aldı.


Kaymakamlık ziyaretinin ardından Hani Belediye başkanı Abdurrahman Zorlu'yu ziyaret eden Vali Kıraç İlçe ziyaretleri kapsamında son olarak Kocaköy İlesini ziyaret edip kaymakam Ferhat Sinanoğlu'ndan brifing alarak, yaklaşan Ramazan ayı öncesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının hazırlıklarını şimdiden tamamlaması gerektiğini belirtti.


Son olarak Kocaköy Belediye Başkanı Remzi Çallı'yı ziyaret eden Vali Kıraç, Kulp, Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerine bağlı köylerde köy yolları asfalt çalışması, içme suyu tesisi geliştirme, eğitim ve sağlık alt yapısı gibi çalışmalarını hız kesmeden devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Kıraç, "İlçelerimize 2013 KÖYDES programıyla İl Özel İdare bütçesinden köy yolları, içme suyu, kanalizasyon ve diğer altyapı çalışmalarının yapılması için ödenek aktarıldı. Bu kaynakları en iyi şekilde kullanarak, hizmet bekleyen ilçe ve köylerimize en iyi şekilde hizmet götüreceğiz" dedi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir