• DOLAR 32.568
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2487.984
  • ...
"İsteğimiz özgürlüklerin genişletilmesidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Okulların tatile girmesinin ardından Diyarbakır'daki eğitim-öğretim ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, 'Kılık Kıyafet Serbestisi' hakkında İlke Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı. 'Kılık Kıyafet Serbestisi' ile ilgili Diyarbakır'da yaşanan bir sıkıntının olmadığını söyleyen Ağırbaş, Başörtüsünü belli alanlarda mevcut yönetmeliğin serbest bıraktığına dikkat çekti.

 

İnisiyatif velilerde
Özel okullarda serbestliğin velinin talebine göre kararın verileceğini belirten Ağırbaş, resmi okullarla ilgili de inisiyatifin tamamen velilerin elinde olduğunu söyleyerek, "Resmi okullarla ilgili de önce Bakanımızın çeşitli demeçleri oldu. Bazı illerde o manada öyle bir çalışma yapıldı. İnisiyatif burada tamamen velilerin talebine bırakılıyor. Yani veli çocuklarımız okul formasıyla okula gitsin talebinde bulunuyorlarsa okul yönetimleri de ona göre çocukları o manada serbest bırakıyorlar" dedi.

 

"Mevcut yönetmelik daha özgürlükçü"
Mevcut yönetmeliğin daha özgürlükçü olduğunu ve kıyafet konusunda tercihi vatandaşa bıraktığını dile getiren Ağırbaş, "Burada yine velilerimizden o manada da çeşitli sıkıntılar dile getiriliyor. Çocuklar arasında ki çeşitli maddi durum farklılıkları beraberinde çocukların ruhsal, psikolojik gelişim yönüyle sınıf içinde ki arkadaşlarıyla kendisini değerlendirme yönüyle çeşitli sıkıntıların olduğu dile getiriliyor, burada net bir tercih veli tercihine bırakılıyor. Burada biz de şunu istiyoruz; Eğitimde tek tip anlayışın yerleşmesinden ziyade çocuklarımız daha fazla özgür düşünebilsinler, bu bizim de arzu ettiğimiz bir şeydir. Örfümüze âdetimize uygun kararların alınması bizim de beklentimizdir" ifadelerini kullandı.

 

"Özgürlükler daha da genişletilsin"
Başörtüsünü belli alanlarda mevcut yönetmeliğin serbest bıraktığına dikkat çeken Ağırbaş, "Daha da genişletilebilir mi? Buna karar verecek olan karar mercileri o manada öyle bir düzenleme yapılırsa bizler yönetici olarak ona uyarız" dedi.

 

Özgürlüklerin genişletilmesini arzu ettiklerini ifade eden Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, "Bir önceki yönetmelikle mukayese edildiğinde mevcut yönetmelik çocuklarımıza daha rahat etme fırsatını sunuyor. Burada bizim istediğimiz vatandaşın talebi de dikkate alınarak, özgürlükler daha da genişletilsin. Bizim beklenti ve arzumuz özgürlüklerin daha da genişletilmesidir" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz / Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir