• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Siyonistler Nablus`ta onlarca zeytin ağacı yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Filistin halkına ve sahip olduğu her şeye saldırmaya devam eden Yahudi yerleşimciler dün akşam (22 Haziran Cumartesi) Nablus`un güneyindeki Burin beldesi yakınlarında zeytin ağacı ekili yirmi dönüm araziyi ateşe verdi.

Yangında onlarca zeytin ağacının telef olduğu bildirildi. Batı Yaka`nın kuzeyindeki Yahudi yerleşimini takiple görevli Gassan Dağlas, onlarca kişiden oluşan Yahudi yerleşimci grubunun Burin beldesinin güney bölgesinde hayvanlarını otlatan çobanlardan bazılarını bulundukları bölgeden kovmak istediğini ve zeytin ağaçları ekili araziyi ateşe verdiğini, çıkan yangının onlarca zeytin ağacının yanmasına neden olduğunu söyledi.

Yüzleri maskeli ve beyaz elbise giymiş yaklaşık elli Yahudi yerleşimcinin çobanlara saldırdığını bildiren Dağlas, Filistinli vatandaşlarla Yahudi yerleşimciler arasında çatışmaların yaşandığını ve işgal güçlerinin Yahudi yerleşimcileri korumak için çatışmaya müdahale ederek Filistinlilerin üzerine göz yaşartıcı bomba yağdırdığını bildirdi.

Batı Yaka`nın dört bir yanına dağılan yerleşkelerde yaşayan Yahudi göçmenler sık sık Filistinlilere ait köylere ve arazilere saldırıyor, Filistinlilerin araçlarını ve ekili arazilerini ateşe veriyor, evlerinin duvarlarına ırkçı sloganlar yazıyor. (Ahmet Bayram - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir