• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
`Hz. İbrahim`in ailesi örnek alınmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen, Bingöl FM programcılarından Ömer Aşkın`ın sunduğu "İslam Toplumunda Modern Aile" konulu konferans Kültür Merkezinde yapıldı.

Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği program, Şefik Börü`nün okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Selam Çocuk İlahi Grubu`nun okuduğu ilahilerle devam etti.

Programda bir konuşma yapan, Bingöl FM programcılarından İlahiyatçı Sadullah Arpa Hoca, "Ferdi olarak İslami hizmet etmek yerine aile fertleriyle beraber, topyekûn bir şekilde hizmet etmek gerekmektedir" dedi.

Hz. Peygamberin aile hayatından da örnekler veren Arpa, bayan dinleyicilere Peygamberimizin eşlerini örnek almalarını vurgulayarak konuşmasını tamamladı.

Daha sonra Rehber TV Programcılarından Sertaç Tekdal bir konuşma yaptı. Konuşmasına Aile kavramının anlamı ve önemine değinerek başlayan Tekdal, "Ailedeki sorumlulukları iki grupta toplayabiliriz: Birincisi, ailenin idaresi ve ihtiyaçlarının temin edilmesi erkeğin görevi, ikincisi ailenin şeref ve namusunu koruyup, aileye ait değerlerin gözetilmesi ve çocukların İslami bir ahlakla yetiştirilmesi kadının görevidir. Said-i Nursi, `80 yıllık ömrümde 80 bin insandan ders aldım, ömrümde beni en çok etkileyen ders; annemin bana öğütleri olmuştur` der" şeklinde konuştu.

Hz. İbrahim`in (a.s) ailesinin özelliklerini değinen Tekdal, "Bu aile, muvahhit ailedir; tevhid üzerine bir ailedir. Fedakâr ve itaatkâr bir ailedir. Allah`a yalvaran ve yakaran bir ailedir. Biz de İbrahimi bir aile şuuruna sahip olmalıyız ve Hz. İbrahim ailesini örnek almalıyız" dedi.

Programda Bir Musibet Bin Nasihat Tiyatro Ekibinin hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Program, yapılan dua ile sona erdi.(Nihat Kanat-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri