• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
Sosyal olaylar tesadüf sözcüğüyle örtbas ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 302. Hafta basın açıklamasını merkez Kayalıpark alanında gerçekleştirdi. Basın açıklaması Platform adına Yakup Kılıç okudu.

 

Maide Suresinin 71. Ayet'i ile başlayan açıklamada, Sosyal olayları tesadüfler ile izah etmenin ülkenin gerçek bir vakası haline dönüştüğü vurgusu yapıldı.

 

Birbirleri ile bağlantı kurulabilecek olayların tesadüf denerek örtbas edildiğini dile getiren Kılıç, "Tesadüfen bir araya gelmiş insanlar gezi parkında tesadüfen eylem yapıp tesadüfen polis ile çatışıyorlar. Polis de tesadüfen orantısız bir güç ile biber gazı kullanıyor. Tesadüfler birbirinin peşi sıra geliyor. İngiliz istihbarat şefi Türkiye'ye geliyor o günlerde tesadüfen" dedi.

 

İsrail istihbarat örgütü Mossad'ın şeflerinden Tamir Pardo'nun Başbakan ile görüşmek için ülkeye geldiğini dile getiren Kılıç, "Ajandasında mavi Marmara olaylarından Hamas Türkiye ilişkilerine, Gazze ambargosundan Suriye'ye nice gündemi oluşturan konular var. Olası bir Ortadoğu müdahalesinde Türkiye'nin ve İsrail'in konumları ne olacak? Görünürde ki yakınlaşmanın düzeyi ve dozajı hangi boyutta olacak? Bu olası durumu hangi tesadüfler belirleyecek? " şeklinde konuştu.

 

Son günlerde Konya hava sahasında alışık olunmayan uçuşlara rastlandığını dile getiren Kılıç, "Devasa C-130 herküles uçakları hava sahamızda görülmekteler. En son körfez savaşında aktif silah taşımacılığında kullanılan bu uçaklar her halde Konya hava alanına buğday taşımıyor. Türkiye'nin kamuoyu ile paylaşılmış herhangi bir silah alımı olmadığına göre bu uçakların Konya hava alanına bu kadar sık uğramaları tamamen tesadüf" dedi.

 

Kılıç,"Ülkemizde iç ve dış siyasetinde bir kaosa doğru sürüklendiği şu günlerde sosyal ve siyasal olaylar hususunda bağlantı yorumlar yapıp komplo teorisyenliğine soyunanların varlığı da tesadüf. Akıllı bir adam kalkıp da bu olaylar arasında bağlantı kurup bu bağlantılar sonucunda geleceğe yönelik basiretli yorumlar mı yapar, en güzel her şeyi tesadüf ile ifade etmek(!)" şeklinde konuştu. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir