• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
"Hz. Fatıma'yı örnek al, ülkenin seyri değişsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


GAZİANTEP - Her hafta farklı konuların ele alındığı Mustazaflar Cemiyeti Kadın Kolları Komisyonu'nda bu hafta Hz Fatıma konu edildi. Program Songül Göçer'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kız çocuklarının hazırladıkları Hz Fatıma'ya ithafen yazılmış ilahilerin seslendirildiği programda Mustazaflar Cemiyeti Kadın Kolları Komisyonu'ndan Meryem Kiraz bir konuşma yaptı.

Meryem Kiraz konuşmasına Hz Fatıma'nın üstün bir konumda olduğunu anlattı ve "Peygamber (s.a.v.) bir hadisinde Cennet ehli kadınların en faziletlisi Hüveylid kızı Hatice, Muhammed'in kızı Fatıma, Muzahim'in kızı ve Firavun'un eşi Asiye ve İmran'ın kızı Meryem'dir demiştir. Bizlerde cennet kadınlarının efendisi olan Hz. Fatıma'yı sevip onu anlamayı anlatmayı örnek almayı hayatımızın her alanında onun gibi yaşamayı kendimize prensip edinelim ki yarın cennette Hz Fatıma'yla karşılaştığımızda ey cennet kadınların efendisi biz dünyadayken seni kendimize örnek almıştık diye bilelim." diye konuştu.

Konuşmasının devamında peygamberimizin Hz Fatıma'yı çok sevdiğini, kimseye göstermediği ilgiyi Hz. Fatıma'ya gösterdiğini anlatan Meryem Kiraz, evlat yetiştirmede üstün bir konumda olan Hz. Fatıma'nın anneliğinin en güzel örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Müslüman kadınların birer Fatıma olması halinde ülkenin seyrinin de değişeceğine dikkat çeken Kiraz, "Şunu unutmayalım, bu ülkede ne zaman ki anneler Hz. Fatıma gibi olmaya çalışırlarsa o zaman ülkemiz değişecektir. Hz Hatice Hz Fatıma'yı yetiştirirken sahabeler ona ümmü ebiha (babasının annesi) derlerdi. Bizler her konuda birer Fatıma olmalıyız; onun hayatını kendimize örnek almalıyız. İslam davası Fatımaların ve Zeyneplerin eliyle yükselecektir. Bunu unutmayalım elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Canımızla malımızla İslam'a hizmet etmeliyiz ve asla başkasının ameline güvenmemeliyiz. Eğer ki başkasının ameli fayda verseydi Hz. Fatıma babası Resulullah (a.v.s)'ın ameli ile cennete giderdi" dedi.

Hz Fatıma'nın evlilik konusuna da değinen Kiraz, genç kızlara çağrıda bulunarak Hz. Fatıma'nın çeyizini misal gösterdi, dünya malına fazla önem verilmemesi ve israfa yönelmeme konusunda önemli uyarılarda bulundu. Günümüzdeki evli çiftlere Hz. Fatıma ile Hz. Ali'den örnekler gösteren Kiraz, konuşmasında önemli tespitlerde bulundu. Çocukların birer Hasan ve Hüseyin'ler olabilmesi için anne ve babaların onların üzerinde titizlikle durması gerektiğini ve onları zamanın fitnelerine bırakmaması gerektiğini hatırlattı.

Yaklaşmakta olan Berat Kandili'ni de değinen Kiraz; "Gündüzümüzü oruçla, gecemizde bol bol namaz ve dua ile eda edelim, o gece yapılan ibadetlerin lezzetini, hazını yaşayabilmeliyiz" dedi.
Meryem Kiraz'ın konuşması sonrası oynan tiyatroda Hz. Fatıma canlandırıldı. Program yapılan duayla son buldu. (Ökkeş Korkmaz -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir