• DOLAR 32.5
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2485.18
  • ...
Çocuklar, hem Kur’an öğrenecek hem eğlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özel Kur’an kursları, camiler, müftülüklerin uygun bulduğu mekânlar ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bazı okullar da Kur’an ve dinî eğitim verilebiliyor.

İstanbul Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman, bu yıl okulöncesi çocuklara yönelik de eğitim verileceğini belirtiyor. Bu yıl Kur’an derslerinin yanı sıra ney, hat, ilahi, resim, kaligrafi, satranç gibi sanatsal eğitimler verilecek. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında 7-18 yaş grubu gençlere basketbol, karate, masa tenisi, güreş, badminton, tekvando, judo, wushu gibi spor etkinlikleri de yapılacak. Uzmanlar, kurslarda başarılı çocukların ödüllendirilmesini ve ailelerle eğitimcilerin irtibat halinde olmasını öneriyor.

Din eğitimini çocuklara oyun, spor faaliyetleri ve sanatsal etkinliklerle sevdirerek öğreteceklerini kaydeden Yaman, “Din görevlilerine yaz Kur’an kursları için seminerler verdik. Her ilçe de koordineli şekilde spor faaliyetleri, geziler yapılacak. Bu yıl okulöncesi çocuklara yönelik de eğitim verilecek. Çocukların psikolojik durumlarına yönelik çalışmalar yapılacak. Özel güvenlik tedbirleri alınacak.” ifadelerini kullanıyor. Sevdirme düsturuyla hareket edilmesini öneren İlahiyatçı Cemil Tokpınar şunları söylüyor: “Kur’an okuma ve surelerin anlamı öğretilirken temel dini bilgilendirmeye dikkat edilmeli. Eğitimciler çocuklara baskıcı ve ağır cümleler kullanmamalı. Sevdirme, ödüllendirme, teşvik etme yöntemleriyle öğretmeli.” Psikolog Efkan Yeşildağ, “Hocalarımız, hitap ettiği grubun içerisinde farklı kişilikte çocuklar olduğunu unutmamalı. Konu anlatımında görsel, işitsel ve uygulama yöntemi kullanılmalı. Çocuklar başarılarından dolayı mutlaka ödüllendirilmeli. 9 yaş öncesine somut hediyeler, 9 yaş sonrasına ise maddi-manevi hediyeler verilmeli.” diyor. Yeşildağ, “Manevi kimlik oluşumu için de Hz. Peygamber’in ve arkadaşlarının hayatını çok iyi bilmeli.” şeklinde konuşuyor.

“Okullar Hayat Bulsun” projesi kapsamında imam hatip okullarında da yaz etkinlikleri devam ediyor. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için yaz tatillerinde hem dini eğitim almaları hem de tatil yapabilmeleri için yaz etkinliği düzenleniyor. Program koordinatörü Fatih Keskin, “Kur’an öğretimini eğlenceli hale getirmek istiyoruz. Sabah-öğle arası Kur’an-ı Kerim, Arapça, itikad, ibadet, siyer, ahlak gibi dini eğitimler verilecek. Öğleden sonra da ney, hat, ilahi, resim, kaligrafi, satranç gibi sanatsal eğitimler ve futbol, basketbol, voleybol, carting, badminton, yüzme gibi sportif aktiviteler olacak.” diyor.

Zaman

Bu haberler de ilginizi çekebilir