• DOLAR 32.249
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2419.437
  • ...
Topbaş 60 Bin İmzayı Sümen Altı mı Etti ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Pembe Metrobüs seferlerinin başlatılması için toplanan 60 bin imzaya rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın bu konu ile ilgili herhangi bir adım atmamasına tepki gösteren Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer Doğruhaber’e açıklamalarda bulundu. Esmerer “Kadir Topbaş, 60 bin imzaya rağmen bunu Sümen altı etti” dedi
 
Şükrü Gündüz / Doğruhaber
İstanbul’un en büyük sorunlarından birisi olan toplu taşımada yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Metrobüs hatlarını kullanmak zorunda olan insanlar, yaşanan yoğunluktan büyük sıkıntılar çekiyor. Özellikle ailesi ile yolculuk yapanlar ve metrobüsü kullanan bayanlar büyük sıkıntılar yaşıyor. Metrobüslerde yaşanan bu yoğunlukta bayanların daha rahat bir şekilde yolculuk yapabilmesi için Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından bayanların ayrı yolculuk yapabilecekleri Pembe Metrobüs seferlerinin başlatılması önerisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesine sunuldu ve bu öneriye belediye meclis üyeleri de destek verdi. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Pembe Metrobüs önerisini İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunmasının ardından imza kampanyası ile de bu konuyu halka götürdü. Pembe Metrobüs için 60 bin imza toplanarak Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi. Ancak toplanan 60 bin imzaya rağmen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, bu konu ile ilgili herhangi bir adım atmadı.
 
60 BİN İMZA NEDEN DİKKATE ALINMIYOR?
Sosyal medyada yapılan yorumlarda “insan onurunun ayaklar altına alındığı ve insanlığın bittiği nokta, metrobüs” şeklinde yorumlar yapılıyor. Pembe Metrobüs seferlerinin başlatılması için imza kampanyası başlatarak 60 bin imza toplayan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, toplanan bu kadar imzaya rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın bunun için bir adım atmamasına tepki gösterdi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 60 bin imzaya rağmen bunu Sümen altı ettiğini ifade eden Esmerer, “Kadir Topbaş, ben hatlardaki metrobüs sayısını çoğaltıp bu sorunu çözeceğim, dedi. Ama bu açıklamayı yaptıktan sonra bunun arkasını getirmedi. İnsanlar sabah ve akşamları işe gidip evlerine döndüklerinde insan onuruna yakışmayacak bir şekilde yolculuk yapmak zorunda bırakılıyor. Metrobüs sayısını arttırmak, bir çözüm sunmuyor. Sıkışıklık olacaksa bayanlar kendi içlerinde sıkışarak yolculuk yapabilirler. Böyle bir çözüm önerisi sunmuştuk. Biz bununla ilgili bilimsel bir araştırma yaptık. Mevcut metrobüs hatları, maksimum noktada kullanılıyor. Sayıyı arttırırsanız burada da sıkıntılar yaşanır. Metrobüs hattında bir kaza olduğunda metrobüs tamamen kilitleniyor” dedi.
 
PEMBE METROBÜS KADINLAR İÇİN POZİTİF AYRIMCILIKTIR
Kadir Topbaş’ın tepkilerden çekindiği için 60 bin imzaya rağmen Pembe Metrobüs seferlerinin yapılmasına yönelik bir adım atmadığını belirten Esmerer, “Kadir Topbaş, bunu yaparsa ‘haremlik-selamlık metrobüs’ denecek korkusuyla buna yanaşmıyor. Pembe Metrobüs kadınlara yönelik bir pozitif ayrımcılıktır. Toplu taşımada kadın ve erkeklerin ayrı ayrı yolculuk yaptıkları başka ülkeler de var. Örneğin Japonya, Rusya ve birçok Avrupa ülkesinde buna benzer uygulamalar var” diye konuştu.
 
YÖNETİCİLER HALKIN TALEPLERİNİ GÖRMEZDEN GELMEMELİDİR
Yöneticilerin halkın taleplerini dikkate alması gerektiğini ifade eden Esmerer, “İlla bir tarafı kırıp dökmek mi gerekiyor taleplerin dikkate alınması için. 60 bin imza toplandı bunun için. Bu, demokratik bir haktır. Yöneticilerin halkın İslami ve insani taleplerini dikkate alması gerekiyor. Gidip bir yerleri kırıp dökmek bize yakışmaz. Biz böyle şeyleri düşünmüyoruz diye bizim görüşlerimizi dikkate almama gibi bir durum da olmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir