• DOLAR 32.866
  • EURO 35.22
  • ALTIN 2452.212
  • ...
Senegal'de yüzlerce kişi Filistin için ayağa kalktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afrika Arabuluculuk, Yönetim ve Çatışma Çözümü Örgütü (AMGRC) ile Filistin'in Dakar Büyükelçiliği organizasyonuyla Dakar'daki Malick Sy Caddesi'nde toplanan yüzlerce kişi Milinaire Anıtı'na yürüdü.

Gösterinin organizatörleri tarafından dağıtılan Filistin bayraklı beyaz tişörtler giyen kalabalık "Özgür Filistin", "Katil İsrail", "Filistin'i özgürleştirin" sloganları attı.

Gösteriye Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman, Filistin'in Dakar Büyükelçisi Nasser Abdallah, Pakistan'ın Dakar Büyükelçisi Saime Sayed ile Lübnan, Küba ve Libya'nın Dakar Büyükelçileri katıldı.

Kol kola yürüyen büyükelçiler, kortejin başını çekti ve göstericilerle beraber sloganlar attı.

"Afrika ülkeleri de zaman içerisinde Filistin konusundaki duruşunu sağlamlaşacaktır"
Filistin Büyükelçisi Abdallah, yaptığı açıklamada, Senegal halkının Filistin'e desteğini görmekten çok mutlu olduğunu söyledi.

Büyükelçi Abdallah, "Özellikle Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman'a da şükranlarımı iletiyorum. O da yürüyüşe geldi, desteğini esirgemedi." dedi.

Afrika ülkelerinin de Filistin konusunu daha çok gündeme getirmeye başladığına dikkati çeken Abdallah, "Tüm dünyada Filistin meselesiyle ilgili büyük ve kökten değişimler oluyor. İnanıyorum ki Afrika ülkeleri de zaman içerisinde Filistin konusundaki duruşunu sağlamlaştıracaktır." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir