• DOLAR 32.846
  • EURO 35.208
  • ALTIN 2441.454
  • ...
Elâzığ'da "Büyük Gazze Mitingi" düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre il ve ilçelerden Elâzığ'a akın eden Filistin gönüllüsü Müslümanlar, ikindi namazında İzzetpaşa Camiinde buluştu.

Kılınan ikindi namazı sonrası Hürriyet Caddesinde yürüyüşe geçen binlerce kişi, Gazi Caddesini takiben tekbir ve sloganlar eşliğinde programın gerçekleşeceği Cumhuriyet Meydanına doğru ilerledi.

Yoğun sağanak yağış altında gerçekleştirilen program, Tertip Komitesi Başkanı Emrah Seçer Hoca'nın selamlama konuşmasıyla başladı.

Abdülaziz Kıranşal

"Zulmün kurşunlarla, füzelerle yapıldığı bir dünyada adaletin kınamayla sağlanması imkansızdır"

Mitingde günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan ilahiyatçı yazar Abdülaziz Kıranşal, Aksa Tufanı Operasyonu sürecinde sözde İslam ülkelerinin tutumuna değinerek şunları söyledi:

"Bu zalimler Irak'ta bombalanırken, Suriye'de parçalanırken, Doğu Türkistan'da zulme reva görülürken görebilirler ama Allah'ın izniyle asla teslim olup diz çökerken, onlardan merhamet dilenirken göremeyecekler. Tam 230 gündür siyonist israili durduramıyoruz. Çünkü siyonist israil 'ben 230 gündür kırmızı çizgimiz, iman meselesi ve kutsal dediğiniz topraklarınıza 77 bin ton bomba yağdırdım, 87 bin Müslümanın evini enkaz haline getirdim. Siz 57 İslam ülkesi ve 2 milyar Müslüman olarak İslam İş birliği Teşkilatını topladınız ve sadece beni kınadınız' diyor."

Kıranşal, "Bugün burada siyonist israili kınamıyoruz. Ülkemiz dahil olmak üzere İslam ülkelerinin liderlerine sesleniyoruz ve diyoruz ki '230 gün boyunca israilin yaptıklarını gördünüz. Artık anlayın ki zulmün kurşunlarla, mermilerle, füzelerle yapıldığı bir dünyada adaletin kınamayla sağlanması imkansızdır. Adalet, El Kassam Tugaylarının yaptığı gibi füzeye karşı füze, silaha karşı silah, bombaya karşı bombayla sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Süheyl El Hindi

Kıranşal konuşmasının ardından programa katılan HAMAS yetkililerinden Süheyl El Hindi, Gazze'de devam eden direnişte gelinen aşama ve Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı coğrafyalarında düzenlenen destek gösterilerinin süreçteki rolünden bahsetti.

"Gazze iman ve Kur'an ehlidir"

El Hindi, "Kardeşlerim mesajınız anlaşılmış, sesiniz Gazze'de yankılanmıştır. Allah Resulü Sallallahu Aleyhi Vesellemin buyurduğu gibi bir Müslümanın Allah yolunda ayağı toza bulanmışsa o ayak cehennem yüzü görmeyecek, ateşte yanmayacaktır. Bugün burada yağmurun altında ıslandınız ama alanı terk etmediniz, direnişin yanında olduğunuzu ispat ettiniz. Gazze'deki bütün direniş gruplarına, liderlerine bizatihi ulaştırılacaktır. Türkiye halkının direnişin yanında olduğunun, yalnız bırakmayacağının ispatıdır." şeklinde konuştu.

Gazze direnişin muzaffer olacağına işaret eden El Hindi, "Allah Resulü'nün muzaffer ordunun Askalan'dan müjdesi üzerine söylüyorum. Yahya Sinvar, Ebu Ubeyde, İsmail Heniyye ve El Kassam'ı yönetim kadrosu Askalanlıdır. Mücahid ordu Askalan'dan çıkacaktır Allah'ın izniyle. Sana eğer yaralı bir kalpten bahsederlerse, yüreği yanan bir yer varsa, üzerinde baskı kurulmuş ve zulmün yağdığı bir yerden bahsederlerse orası Gazze'dir." dedi.

Gazze'de 50 bin şehid, 100 binin üzerinde yaralı, evleri çoğunun yerle bir edilmiş, üniversitelerin yıkılmış, yaralıları tedavi edecek hastanelerin dahi olmamasına rağmen Gazze'nin direnişiyle, halkıyla, kadını-çocuğuyla dimdik ayakta olduğuna vurgu yapan El Hindi, sebebini "Gazze iman ve Kur'an ehlidir" ifadesiyle yanıtladı.

Konuşmasının devamında El Hindi, "Direnişi merak ediyorsanız, direniş ilk günkü gibi ayaktadır. Son birkaç gün içerisinde Refah'ı, Cibaliye'yi işgal etmeye kalkışan askerlere mücahitler azabın her türlüsünü tattırdı. Dün tünellere girmeye çalışan seçkin bir israil grubunu öldürdü, esir aldıkları askerleri de tünellere götürdü." diye belirtti.  

Ramazan Kayan

"Ümmetin demir yumruğu emperyalizmin sonunu getiriyor"

Katılımcılara hitapta bulunan Yazar Ramazan Kayan ise şöyle konuştu:

"8 aydır israilin füzlerine, kurşunlarına, gökten yağan ateşe direnen Gazzeli kardeşlerimizin verdiği sınav karşısında bizim burada 2 saat yağmur altında kalmamız fazla bir şey olmaması gerek. Bizler inanıyoruz ki bu yağmurlar bizlere şahitlik edecek. Allah, burada buluştuğumuz gibi Mescid-i Aksa'da secde edebilmeyi bizlere nasip etsin."

Kayan, "Bu müjdeyi vermek istiyorum. 1967 yılında arap ülkeleri israile sadece 6 gün dayanabildi, tarihlerinin en büyük hezimetini yaşadı ama 230 gündür tüm dünya israilin arkasındayken HAMAS dimdik ayakta. Afgan cihadı Sovyetleri çökertti, demir perde gitti. 7 ekimde demir kubbe çöktü, şimdi de ümmetin demir yumruğu emperyalizmin sonunu getiriyor. İslam'ın güneşi tecelli ediyor, tüm dünya İslam'a koşuyor." ifadelerine yer verdi.  

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir