• DOLAR 32.211
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2444.973
  • ...
'…Ve Seni Ancak Alemlere Rahmet Olarak Gönderdik' (Enbiya suresi: 107)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy/Doğruhaber

Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, Hazreti Peygamberi (s.a.v.) örnek almanın ve sünnetini hayatımızda tatbik etmenin önemini gündemde tutmak amacıyla düzenleyecekleri Siyer Sınavı ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Hazreti Peygamberin (s.a.v.) hayatını öğrenip ve onun gibi yaşamanın Allah’ın sevgisini kazanmak anlamına geldiğini kaydeden Oğraş, “‘And olsun ki Allah Resulü sizin için en güzel örnektir.’ (Ahzap 21) Ayet-i Kerimesini esas alan biz Müslümanlar O’nu (s.a.v.) örnek almayı bir vazife olarak biliyoruz. Çünkü O Allah’ın Habib’i yani O’nun hayatını öğrenmek ve O’nun gibi yaşamak Allah’ın sevgisini kazanmak anlamına geliyor. O en güzel ahlaka sahiptir. O’nu örnek almak O’nun ahlakıyla ahlaklanmak anlamına geliyor. O’nun ahlakı Kur’an olduğuna göre Kur’an’a tabi olmak anlamına geliyor. O alemlere rahmet olarak gönderilmiş dolayısıyla alem için rahmet olan bir şahsiyeti tanımak ve izinden gitmek ilahi emrin gereğini yapmaktır.” şeklinde konuştu.

“VAHİY IŞIĞINDA YÜRÜMENİN YOLU O’NU ÖRNEK ALMAKLA OLUR”

Hazreti Peygamberin vahyin canlı temcilsicisi olduğuna vurgu yapan Sözcü Oğraş, “O tüm peygamberlerden daha üstün bir kişiliğe sahip, dolayısıyla böyle üstün bir kişiliği tanımak ve yolunu takip etmek ilahi bir fermanın gereğini yapmaktır. O hayatını tümüyle vahiy kültürüne göre şekillendirmiş yani vahyin canlı mümessilidir. O halde vahiy ışığında yürümenin yolu O’nu örnek almakla olur.” dedi.

“EFENDİMİZ HAYATIN TÜM ALANLARINDA BİZE YAPMAMIZ GEREKENLERİ GÖSTERMİŞTİR”

“Hz. Peygamberin sünneti Kur’an gölgesinde belirlenmiş yüce bir sistemdir.” diyen Oğraş, şöyle devam etti: “Dolayısıyla bu sistemi en iyi şekilde anlamak gerekir. Efendimiz hayatın tüm alanlarında bize yapmamız gerekenleri göstermiştir. O en iyi baba, en iyi eş, en iyi komşu, en iyi mülki amir, en iyi yönetici, en iyi kumandan, en iyi ekonomist, en iyi siyasetçi, en iyi lider ve her iki dünyamız için en iyi şahsiyet olması hasebiyle; O’nu tanımak, yolunu öğrenmek ve yolundan gitmek tüm problemlerimize çözüm olarak yeter. O halde onun sünnetini tatbik demek O’nu bizzat hayatımızın merkezine almak demektir.”

“TÜM SORUNLARIMIZIN REÇETESİ ONUN SÜNNETİNİ ÖĞRENMEK VE TABİ OLMAKLA OLUR”

Toplumsal ve bireysel olarak yaşanan tüm sorunların Hazreti Peygamberi (s.a.v.) örnek almakla çözüleceğini ifade eden Oğraş, “Tüm sorunlarımızın reçetesi onun sünnetini öğrenmek ve tabi olmakla olur. O aynı zamanda Hatemü’n-Nebiyyindir; yani tüm peygamberlerin sonuncusudur. Ondan sonra peygamber gelmeyeceğine göre ilahi mesaj son bulmuş ve son muhatap da Hazreti Peygamber (s.a.v.) olduğuna göre O’nu örnek almak, tanımak tanıtmak ve tüm meselelerimizi O’nun çözüm raporlarında görmek üstümüze düşen vazifedir.” ifadelerini kullandı.

“SİYER YARIŞMASI UMRE ÖDÜLLÜ OLACAK”

7 Ekim'de kayıtları başlayan Siyer Yarışması’nın Efendimizin (s.a.v.) hayatını Müslüman halka öğretip örnek alınmasının hedeflendiğinin altını çizen Sözcü Oğraş, son olarak şunları kaydetti: “ ‘Onu Oku Onu Yaşa’ temasıyla yapacağımız 2023 Siyer Yarışması’nın startı 7 Ekim itibariyle bu yıl ki siyer yarışması çalışması bilfiil başlamıştır. Efendimizin hayatını her yıl Müslüman halkımıza öğretmek ve yaşatmak adına yürüttüğümüz bu faaliyetle hanelere yeni bir heyecan eylemini başlatmış oluyoruz. Dolayısıyla bu yıl hazırlanan siyer kitaplarının okunması ve Efendimizin (s.a.v.) hayatını yeniden yeni bir bakış açısıyla görmenin önemini vurgulamış oluyoruz. Yarışma başvuruları 22 Ocak 2023 yılında son bulacaktır. Siyer Yarışması 12 Şubat 2023 pazar günü olacaktır. Siyer yarışması aynı zamanda umre ödüllü olacaktır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir