• DOLAR 32.928
  • EURO 35.414
  • ALTIN 2456.03
  • ...
Batı Yaka ve Kudüs'te bir günde 55 eylem ADIM ADIM İNTİFADA
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

 Siyonist işgal rejiminin hem sözde güvenlik güçleri ve hem de terörist Yerleşimcileri tarafından Filistinlilere karşı sürdürülen cinayet, yargısız infazlar ve topraklarını gasp etme gibi zulümlere karşılık olarak Filistin halkında biriken öfke eylemlerle kendini dışa vuruyor.

Buna yönelik olarak özellikle Batı Yaka ve Kudüs civarındaki Filistinli gençlerin Siyonist işgal birimlerine ve terörist yerleşimcilere yönelik eylemleri de her geçen gün artıyor. Filistin Bilgi Merkezi’nin aktardığı bilgiye göre, 12 Ekim Çarşamba Batı Şeria ve Kudüs’te 24 saat içinde 8’i ateş açma eylemi olmak üzere 55 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Filistinli direnişçiler Kedumim Yahudi Yerleşkesi’nde, Yitzhar Yahudi Yerleşkesi’nde ve Nablus’taki Beyta beldesi kavşağında işgalcilere ateş açtı.

Filistinli direnişçilerin ayrıca Salim ve Atara kontrol noktalarında görevli işgal askerlerine ve Ramallah’taki Ofer Kışlası’na ateş açtıkları kaydedildi.

Filistinli devrimci gençler de Cenin’deki El-Celeme kontrol noktasına el yapımı patlayıcı attı ve Ramallah’a bağlı Nebi Salih köyü yakınlarında Yahudi yerleşimcilere ait araçları tahrip etti.

Nablus’a bağlı Sebastiya beldesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda bir işgal askerinin taşla yaralandığı bildirildi.

Kudüs’e bağlı Ez-Zaim beldesinde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı, Filistinli direnişçilerin işgal güçlerine ateş açtığı belirtildi.

Filistinli devrimci gençler Kudüs’ün Es-Selam banliyösünde, Şufat Kampı’nda, Anata ve Ebu Dis beldeleriyle Kudüs’ün diğer başka bölgelerinde işgal güçlerine molotof kokteyli ve havai fişek attı.

SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ BASKINLARLA ÇOK SAYIDA KİŞİYİ ALIKOYDU

İşgal güçleri 13 Ekim Perşembe günü erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek birçok kişiyi gözaltına aldı.

Yerel kaynaklar, Filistinli üç gencin Cenin’e bağlı Kefer Dan beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralandığını bildirdi.

Görgü tanıkları, beldeye birkaç yönden giren işgal güçlerinin evlere baskın düzenlediğini ve keskin nişancılar yerleştirdiğini, işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandığını ve Filistinli direnişçilerin işgal askerlerine ateş açtığını ifade etti.

İşgal güçleri, El-Celeme eylemini gerçekleştirenlerden biri olan şehit Ahmed Eymen Abid’in amcası Muhammed İbrahim Abid’i evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Nablus’un doğusundaki Yusuf’un Kabri bölgesine düzenlediği baskın sırasında Filistinli bir genç işgal askerlerinin açtığı ateşle elinden ve bir diğeri de göz yaşartıcı bomba isabet etmesi sonucu yaralandı.

Kudüs kentinde ve beldelerinde dün gece işgal güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde en az 20 kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.

TERÖRİST YAHUDİ YERLEŞİMCİLER FİLİSTİNLİLERE AİT TESİSLERİ VE ARAÇLARI YAKTI

Filistin Sivil Savunma İdaresi 13 Ekim Perşembe günü konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Yahudi yerleşimcilerin Kasra köyünde çıkardıkları yangınlara ekiplerinin müdahale ettiğini açıkladı.

Terörist Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait tesisleri ve araçları yakarak Filistinlilerin direncini kırmaya ve atalarından kalan topraklarını terk etmeye zorluyorlar.

Alınan bilgiye göre; Yahudi yerleşimcilerin köydeki üç tavuk çiftliğini yaktığı ve yaklaşık 30 bin tavuğun telef olduğu kaydedilen bildiride, yerleşimcilerin iki çiftliği tamamen ve bir çiftliği de kısmen yaktıkları, çiftliklerin yakınlarında bulunan bir aracı da ateşe verdikleri ifade edildi.

Filistin Sivil Savunma İdaresi, ekiplerinin Kasra köyündeki yangınları söndürmeye giderken özellikle Havara Caddesi’nde güçlüklerle ve engellemelerle karşılaştıklarını bildirdi.

 Kasra, Calud ve Burin başta olmak üzere Nablus’un güneyindeki beldeler ve köylerin sürekli olarak Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldığı ve saldırıların zeytin hasadı mevsiminde zirveye çıktığı belirtildi.

 Filistin Bilgi Merkezi, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Eylül ayında Batı Yaka ve Kudüs’te 2587 ihlal gerçekleştirdiğini açıkladı.

İşgal güçleri tarafından korunan terörist Yahudi yerleşimciler, genelde sürüler halinde dolaştıkları Batı Yaka’da Filistinlilere ve evlerine saldırıyor, araçlarına ve tarım arazilerine zarar veriyor, gasp etmek istedikleri arazilere baskın düzenliyorlar.

Batı Şeria ve Kudüs’te işgal güçleri himayesinde terör estiren Yahudi yerleşimciler ayrıca hasat mevsiminde çiftçilerin ürünlerini toplamalarına engel oluyor ve toplanan ürünleri çalıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir