• DOLAR 32.214
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2458.961
  • ...
Toroslar'da memurlara toplu sözleşme sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN -Toroslar Belediyesi ile Türk Yerel Hizmet-Sen arasında imzalanan toplu sözleşme ile belediyede çalışan 159 memur personelin ücretinde ortalama 200 TL artış sağlandı.

 

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Türk Yerel Hizmet-Sen Mersin Şube Başkanı Nihat Aşçı, sendika faaliyetlerine verdiği desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür ederek, bir plaket takdim etti. Aşçı, Toroslar Belediyesi'nin merkez ilçe belediyeleri arasında en yüksek rakamı verdiğini belirtti.

 

Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, Toroslar Belediyesi'nin ekonomik şartlarına uygun bir şekilde memur maaşlarında artış sağladıklarını belirterek, toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

 

Belediye Başkanlığı'nın tek başına yürütülen bir görev noktası olmadığını, bir ekip çalışması olduğunu da kaydeden Başkan Tuna, "Birlikte ve beraber olduğumuzda, yürekler bir çarptığında, hedefe doğru koşmaya gayret ettiğimizde başarılı olabiliyorsunuz. Toroslar Belediyesi olarak biz de bu zamana kadar her zaman ekip çalışması yaparak başarılı olduk. Bu çalışmalarda büyük emeği olan tüm personel arkadaşımızın yüreklerine sağlık" dedi.

 

Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Başkanı Hüseyin Ateş de Başkan Tuna'nın Belediye imkanları ölçüsünde en iyi ücreti verdiğini ve Mersin merkezde en çok ücreti veren yönetici olduğunu vurgulayarak teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Türk Yerel Hizmet-Sen Mersin Şube Başkanı Nihat Aşçı toplu sözleşmeyi akit altına aldılar.

 

Toroslar Belediyesi Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen imza törenine; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Başkanı Hüseyin Ateş, Türk Yerel Hizmet-Sen Mersin Şube Başkanı Nihat Aşçı, Türk Diyanet-Vakıf Sen Mersin Şube Başkanı Salih Özbay, Türk Ulaşım-Sen Mersin Şube Temsilcisi Hamdi Söylemez, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Müdür ve amirleri ile belediye personeli katıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir