• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Konya'ya 5 büyük park daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Belediye olarak 2004 yılından bu yana 41 adet park yaptıklarını, şu anda Ankara Yolu'nda 3, İstanbul Yolu'nda 2 parkın yapımının devam ettiğini vurgulayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımı devam eden 5 parkın toplam büyüklüğünün ise 582 bin metrekare olduğunu söyledi.

 

Ankara Yolu üzerende Bilim Merkezi'ne kadar olan alanda yeşil bir doku oluşturacak Kardeş Şehirler Parkı, Türk Yıldızları Parkı ve Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı'nın toplam büyüklüğünün 482 bin metrekare olduğunu dile getiren Akyürek, Sancak Mahallesi'nde yapımı devam eden 2 parkın ise 100 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu belirtti.

 

Türk Yıldızlar Parkı

Toplam 321 bin bir alanda yapımı sürdürülen parkta 210 bin metrekare çim alanı bulunuyor. Parkta ayrıca yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı, spor alanları, amfi, açık hava müzesi, havuzlar, idari bina, kamelyalar bulunacak.

 

Kardeş Şehirler Parkı

Toplam alanı 46 bin metrekare olan bu parkta, 2 adet meydan, oturma alanları, yürüyüş yolları, 2 adet kuru havuz, Konya'nın Kardeş Şehirlerinin bilgilerinin yer aldığı 60 adet tabela ve bayrak direği, 5 adet ahşap pergola bulunacak. Bu park yaklaşık 9 milyon TL'ye mal olacak.

 

Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı

Ankara Yolu üzerinde yapımı devam eden bu park toplam 115 bin metrekare alanda kuruluyor. Parkta yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, 32 meydanlı pergola, 20 adet havuz kenarı pergola, fitness alanları, basketbol sahası, amfi, bitki parterleri, süs havuzları, iskeleler, köprüler ve restoran bulunacak. Park yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olacak.

 

İstanbul yolu üzerindeki parklar

İstanbul Yolu Sancak Mahallesi'nde yapımı devam eden 2 adet park ise toplam 100 bin metrekare büyüklüğünde olacak. Parkta 60 adet kamelya, çocuk oyun grupları, fitness alanları, basketbol sahası, 6 adet pergola, renkli aydınlatma ve kaya bahçeleri bulunacak. Bu iki park ise yaklaşık 3 milyon 600 bin TL'ye mal olacaktır. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir