• DOLAR 32.221
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2507.26
  • ...
AK Partili Yılmaz'dan enflasyon açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Üst üste 2 yıl insanı kalkınmada dünya geriye gitti, dünyada yoksulluk arttı. Son 2 yıl hedeflere bırakın yaklaşmayı geriye gitti dünya. Büyüme rakamlarına baktığınızda dünya ekonomisi küçüldü. Dünya 2022'de enflasyonla karşı karşıya kaldı. Dünyada büyüme açısından, yoksulluk açısından baktığınızda olumsuz bir tabloyla karşı karşıyayız. Türkiye 2020'de yüzde 2'ye yakın büyüdü, 2021'de Türkiye yüzde 11 büyüdü, bu yıl ise ilk 6 ayda yüzde 7,5 civarında büyümemiz var. Büyüme olunca her şeyden önce istihdam geliyor. İstihdam sosyal barış açısından önemli. TÜİK sahaya gittiğinde kayıtlı ve kayıtsız tüm istihdamı tespit ediyor.

Enflasyonu hemen düşürmek mümkün olamayacağına göre, maaşlarda artış yapılıyor. Sosyal desteklerde çok ciddi artışlar yapıldı. Bir takım ilave tedbirler yapıldı, dünyadaki fiyatların vatandaşımıza daha az yansıması için çaba sarf edildi. Asgari ücrete kadar tüm gelirler vergi dışı tutuldu, bunlar çok ciddi sosyal politikalar. Genel olarak politikalarımıza baktığımızda büyümeyi devam ettirme var.

FAİZ İNDİRİMİN DOLARI ETKİLEMEMESİ

İlk aşamalarda yeni bir politikaya geçiş vardı, nitelik anlamında bir değişiklik oldu. Aynı politika içinde nicel bir takım değişiklikler yapmak farklı bir politika. Şimdi yeni politika anlaşılmış ve görülmüş durumda bu nedenle piyasa bunu satın aldı. Farklı bir beklenti de yok ortada.

Döviz piyasalarında arz ve talep durumunu dengelediğinizde daha olumlu bir tablo ortaya çıkıyor. Dışardan da dolar girişi sağlandığında bu denge sağlanır. Döviz kurunun fiyatı da döviz arzı ve talebi tarafından belirlenir. Piyasada şekilleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir