• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Fed Başkanı'ndan kripto para açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Powell, kripto para birimleri için regülasyon çağrısında bulunurken kripto sektöründeki olası bir sarsıntının gelecekte daha geniş bir finansal çalkantıya neden olabileceği konusunda uyardı. Powell konuşmasında merkeziyetiz finansa (De-Fi) değinerek şunları söyledi:

“Faiz oranlarındaki küresel artış DeFi ekosistemindeki önemli yapısal sorunları ortaya çıkardı. İyi haber şu ki; finansal istikrar açısından DeFi ekosistemi ile geleneksel bankacılık ve finans sistemi arasındaki etkileşim şu an o kadar büyük değil. Ancak DeFi genişledikçe ve daha fazla müşteriye ulaştıkça uygun düzenlemelerin yürürlükte olması gerekiyor”

Merkez Bankası dijital para birimi (CDBC) konusuna da değinen Powell, Fed’in hâlâ CDBC fikrini tartıştığını ve bu konuda bir süre karar çıkmasının beklenmediğini belirtti. Powell, “Günün sonunda, bir dijital para birimi ile ilerlemek için hem yürütmeden hem de Kongre’den onay almamız gerekecek” dedi.

“Geleneksel dijital varlıklarda regülasyon konusunda yapmamız gereken çok şey var. Kripto varlıklar için aynı risk ve aynı düzenlemeler söz konusu” ifadelerini kullanan Powell, ülkesinde kripto ürünlerde inovasyonun desteklendiğini belirterek “CBDC çıkarmak için politikayı ve teknolojiyi değerlendiriyoruz” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir