• DOLAR 32.248
  • EURO 34.751
  • ALTIN 2455.774
  • ...
2. Ulusal Çocuk Kongresi Bursa'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İlki geçen yıl Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından düzenlenen Ulusal Çocuk Kongresinin ikincisinin açılışı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Kampusu Oğuz Kaan Köksal Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle yapıldı.


BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi, Uludağ Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı iş birliği ile BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi tarafından gerçekleştirilen 2. Çocuk Kongresi açılışında konuşan Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Altun, öğrencilere yönelik gerçekleştirilen proje yarışmaları, bilim olimpiyatları, bilim ve teknoloji merkezleri, çocuk üniversiteleri gibi etkinliklerden olan çocuk kongrelerinde bilimsel düşünme, proje geliştirme ve bunu sunma gibi bilimsel evreleri aşarak gerçek bir bilimsel ortam oluşturmayı hedeflediklerini, kaliteyi düşürmeden bunu yaymayı amaçladıklarını söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ da Büyükşehir Belediyesi olarak kentin alt ve üst yapısı kadar eğitim, spor ve kültürel gelişimine de katkı koymayı hedeflediklerini söyledi.


Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Çocuk Kongresinde iki gün boyunca 35 ilin bilim ve sanat merkezilerinden gelen öğrenciler hazırladıkları 150 projenin bilimsel sunumunu gerçekleştirecekler. İlk gün 6, ikinci gün 7 salonda Uludağ Üniversitesi ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinden akademisyenlerin başkanlık edeceği ekiplere bilimsel sunum gerçekleştirecek olan öğrenciler, birçok yüksek lisanslının bile yapmadığı bir akademik işlemi gerçekleştirmiş olacaklar.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir