• DOLAR 32.339
  • EURO 35.191
  • ALTIN 2240.624
  • ...
DİSMEK kursları ilgi görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren DİSMEK, kalifiye eleman yetiştirmek ve vatandaşların çalışma hayatına katılmasını sağlamak amacıyla eğitimlerini sürdürüyor.

Bu amaçla dört noktada hizmet veren DİSMEK’te Kadın Giysileri Artistik Çizimi, Saç Renklendirme, Şiş Ve Tığ Örücülüğü, Ahşap Yakma Tekniği, Diksiyon Spikerlik ve Sunuculuk, Bilgisayar Operatörlüğü, Muhasebe, Dekoratif Tablo Yapımı başta olmak üzere 92 kursta yaklaşık 1600 kursiyer eğitim alıyor. 

6 bin 750 kursiyer eğitim aldı

Her yaşa hitap eden DİSMEK, toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyor. Göletlipark, Sümerpark, Silvan ve Kızılay Kurs merkezlerinde son 2 yılda 6 bin 750 öğrenci farklı branşlarda kurs gördü. 

Aşçılık kursuna yeni başlayan Metin Salarhan, daha önce hiç mutfak deneyimi olmadığını ve DİSMEK’e geldikten sonra mesleği öğrenmeye başladığını söyledi. 

Aşçılığı profesyonel olarak yapmak için kursa katıldığını belirten Salarhan, "Bu alanla ilgili kendimi geliştirmek istiyorum. Gastronomi şehri olan Diyarbakır’a benim de katkım olmasını bu çorbada benimde tuzum olsun istiyorum." şeklinde konuştu.

Dikiş-Nakış kursiyerlerinden Gönül Tunç, kursa başladığından beri mesleki olarak ilerlemeler kaydettiğini aktardı.

 Makineyi iyi derecede kullanmayı öğrendiğini ifade eden Tunç, şunları kaydetti: 

"Şu an üzerime giymiş olduğum kıyafeti burada hocamın yardımıyla diktim. Aynı zamanda arkadaşlarıma ve akrabalarıma da elbise dikiyorum. Bu konuda el becerimi geliştirdim. Bir kaç aşama daha var o konularda da kendimi geliştirebilirsem hedefim kendime ait bir yer açmak." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir