• DOLAR 32.224
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2459.323
  • ...
Bitlislilerden eylemcilerin camiye girmesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Hükümetin, içkinin ulaşılabilirliğin kısıtlanması konusunda attığı adımları destekleyen Bitlis halkı, "içki tamamen yasaklansın" dedi.
Bazı eylemcilerin, İstanbul Dolmabahçe`de bulunan Bezi Alem Valide Sultan Camisine ayakkabılarla girip, burada içki içildiği yönündeki iddialara da tepki gösteren Bitlisliler, yetkililerin biran önce bunu yapanlardan hesap sormasını istedi.
 
Yapılan düzenlemeleri desteklediklerini belirten Kemal Tuta, şunları söyledi: "Öncellikle hükümetin attığı adımları destekliyoruz. Fakat bu adımlar yeterli değil, biraz daha ciddi adımlar atılmalıdır. Bugün yapılan tüm felaketlerin büyük çoğunluğunun ana kaynağında içki vardır. Farklı kesimler bu kısıtlamalara karşı çıkmaktadır. Peki, onlara soruyoruz koltuğunun altına bira şişesini alan bir sarhoş karşısına ilk çıkanın kafasına vurup öldürdüğü zaman sizin vicdanınız rahat olacak mı? Bugün birçok yerde bunu örnekleri var, bu melaneti kullanan ayaşlar, sağda solda insanları rahatsız ediyor, insanların namusuna el uzatıyor gerekçeleri sarhoşluktur. Kesinlikle içki tamamen yasaklanmalıdır" dedi.
 
İçkinin birçok yuvayı yıktığını belirten Mehmet Şirin Öngül, "Bugün medyada da takip ediyoruz yapılan kazaların nedenin şoförün alkolü olmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Ailelerde meydana gelen şiddetin sarhoşken olduğu ortadadır. Bu kadar zararlı olan bir kötülük muhakkak yasaklanmalıdır" dedi.
 
Daha sert önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizen Abdullatif Aygün ise, "Bugün sarhoş olan insanlar hem çevreye hem de aileye büyük zararlar vermektedir. Aynı şekilde toplumun huzurunu da bozmaktadır. Allah`ın kullarına zararlı olduğunu belirterek yasakladığı neden Müslüman olan bir ülkede serbest edilsin. Hükümetin attığı bu adım karşısında birkaç ağacı bahane ederek günlerdir sokağa dökülenlerin, İstanbul Dolmabahçe`de bulunan ibadethaneye ayakkabılarla girip burada içki kullanmalarını ve burayı sağlık ocağı şeklinde kullanmalarını kınıyoruz. Hükümetin buna biran önce müdahale etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Toplum huzurunun sağlanması için içkinin tamamen yasaklanması gerektiğini ifade eden Mehmet Ilık ve Özer Gücüm ise, "İşlenen cinayetlerin, evlerde uygulanan şiddetin, dağılan yuvaların, meydana gelen kazaların, vuku bulan tecavüzlerin, meyhanelerde akan kanların, maganda kurşununa giden masumların, futbol sahalarında atılan küfürlerin, sokaklarda yapılan ahlaksızlıkların, geceleri mahalle halkını anırarak rahatsız eden ayaşların temel nedeni alkolik olmalarıdır. Bunun için toplumun huzurlu olunması isteniyorsa içki tamamen yasaklanmalıdır" şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir