• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Köye dönüş için ödenek yok!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Doğu ve Güneydoğu'da güvenlik kaygısıyla yaşadıkları yerlerden göç etmek zorunda kalan köylülerden geri dönmek isteyenlere ödenek ayrıldığı ile ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.


Köye dönüş projesi ile ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamada bulunan Diyarbakır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Akyol, Köye Dönüş Projesi ile ilgili herhangi bir ödeneğin bulunmadığını belirtti.


İl Özel İdaresi olarak, Köye Dönüş Projesi kapsamında nisan ve mayıs aylarında başvuruların çoğunlukta olduğunu ifade eden Akyol, "Özel İdare olarak köye dönüş projesi kapsamında ayrılmış özel bir bütçe bulunmamaktadır, bundan dolayı herhangi bir ödeme de söz konusu değildir" dedi.


Ödemenin olmadığı hususunda uyarılarda bulunduklarını, buna rağmen müracaatların yinede devam ettiğini ifade eden Akyol, "Şuana kadar yaklaşık 60 bin dilekçe ile başvuru yapıldı. Biz halkın dilekçe verme hakkını elinden alma yetkisine sahip değiliz. Köye dönüş kapsamı adı altında daha önce yardımlar yapılmıştı. Halkın başvuruda bulunduğu köye dönüş projesi kapsamında ödemelerle ilgili bize herhangi bir talimat verilmedi" şeklinde belirtti.


Akyol son olarak, basın kuruluşlarına ve İl Özel İdaresi'nin sitesine ilan vererek halkı uyarmaya çalıştıkların ifade ederek halktan duyarlı olmalarını istedi. (Osmanİçli/M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir