• DOLAR 32.293
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2448.638
  • ...
Bursa’daki canlı bomba saldırısı sanıkları hakkında karar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarihi Ulu Cami'nin batı girişi bölümünde, 27 Nisan 2016'da "Sultan Yıldız" adına düzenlenmiş sahte kimlik kullanan E.Ç. adlı şüpheli, üzerindeki bomba düzeneğini patlatmış, olayda şüpheli ölürken civardaki 13 vatandaş da yaralanmıştı.

Bağlantılarının ortaya çıkarılması amacıyla başlatılan soruşturma kapsamında Bursa, Mardin, Şanlıurfa, İzmir, İstanbul ve Afyonkarahisar'da 17 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 11'i, savcılıktaki sorgularının ardından salıverilmiş, E.K. ve kardeşi T. K. ile G.M, Z. Z, M. T. ve İ.C. sevk edildikleri hâkimlikçe tutuklanmıştı.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinin müzekkeresi ile sanıklar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması üzerine Başsavcılık, birleştirme talepli dava açmıştı.

İlişkin davada karar

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, E. K’ye, olayda yaralanan 2 kişi için "Tasarlayarak ve bomba kullanmak suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 30 yıl hapis cezası verdi.

Heyet, G.M.'ye müebbet, olayda yaralanan 2 kişi için ‘Tasarlayarak ve bomba kullanmak suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs’ suçu ile ‘Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi’ suçlarından 31 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası ile 27 bin 760 lira para cezasına çarptırdı.

Sanıklardan M. T. ise 8 yıl 9 ay hapis cezası aldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir