• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Yargıtay 9. Ceza Dairesi Kanun Koyucu mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-Gaziantep`te 8 ay önce Hizbut-tahrir`e yönelik yapılan operasyonda tutuklanan 8 kişi çıkarıldıkları ilk mahkemede tahliye edildi.


Geçen sene kasım ayında İslami oluşumlardan Hizbut-tahrir`e yönelik yapılan operasyonda tutuklanan Mustafa Doğan, İsa Doğan, İsmail Demir, Muhittin Doğan, Hasan Sedat Albayram, Mesut Gündüz, Mehmet Polat ve Erol Sever Adana Özel yetkili 7.Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen ilk duruşmada tahliye edildiler.

 

Herhangi somut bir suç olmadığı halde bu kişilerin haksız bir şekilde 8 ay boyunca tutuklu kaldıklarını ifade eden Av. Hüseyin Kurşun, bu tür operasyonların Kemalist laik cumhuriyetin İslami fikirlere tahammülsüzlüğünden kaynaklandığını belirtti.

Yargıtay 9.Ceza Dairesi Fikirleri Silah Olarak Görüyor
Av. Kurşun, Hizbut-tahrir`in siyasi fikirlerinin Yargıtay 9.Ceza Dairesi`nce Laik Cumhuriyete yöneltilmiş silah olarak algılandığını belirterek, "Bilindiği üzere silahsız olduğu ve faaliyetlerinde cebir ve şiddeti bir yöntem olarak kullanmadığı halde "Hizbut-tahrir terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılananlar hakkında İstanbul ve Adana Özel Yetkili Ağır Caza Mahkemeleri tarafından beraat kararları verilmesine karşın Yargıtay 9. Ceza Dairesi daha sonra bu kararı bozarak Hizbut-tahrir`in yasal hakkın kullanılmasından ibaret olan; basın açıklaması, konferanslar, mitingler ve dergileri terör örgütü faaliyetleri olarak nitelendirerek yeniden yargılanmasını isteyerek haksız ve hukuksuzluklara imza attığını söyledi.

Yargıtay 9.Ceza Dairesi Kanun mu?
İslami davalara karşı haksız ve hukuksuz kararlarıyla gündeme gelen Yargıtay 9.Ceza Dairesi`nin İslami davalar aleyhine aldığı kararların mahkemelerce isteksizce de olsa uygulandığına dikkat çeken Kurşun, "Yargıtay yargıçlarının, mahkeme yargıçlarının yerine geçerek onlar adına yargılama konusu eylem hakkında karar vermektedir. Yargıtay 9. Ceza Dairesi`nin aldığı kararlar adeta kanun hükmünde icra ediliyor." ifadelerini kullandı.

 

Hizbut-tahrir`in siyasi görüşünün yürürlükteki ceza kanuna aykırı olmadığını belirten Kurşun, siyasilere ve bürokratlara seslenerek, terör ve demokrasi kavramları üzerinde uzun süreli soluklu tahliller yapmaları gerektiğini söyledi.

Şefik Mert-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir