• DOLAR 32.51
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2434.749
  • ...
BDP`li Büyükşehir Belediyesi Cemevi Açıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYABRAKIR - Kiliselerin restorasyonuyla gündeme gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şimdi de cemevi açıyor. Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Karanfil Sokak`ta temeli atılacak olan cemevinin çok amaçlı kullanılacağı ifade ediliyor.

Daha önce Diyarbakır Huzurevleri semtinde vatandaşlar tarafından yapılmak istenen Ebu Zer-i Ğifari Camii BDP`li Belediye tarafından engellenmiş ve cami yapılamamıştı, aynı Belediye caminin yerine Halk Evi yaptırmıştı. Diyarbakır`ın Çınar ilçesinde yine vatandaşlar Kur`an Kursu yapmak istemiş ancak oradaki BDP`li Belediye engel olup Kur`an Kursu`nun yapımını yapımını durdurmuştu. Cami ve Kur`an Kursu yapımına engeller çıkaran BDP`li Belediyelerin Kilise ve Cemevleri restorasyon ve yapımına belediyelerin imkanlarını seferber etmeleri aslında halkın inancından ne kadar uzak oldukları yorumlarını beraberinde getirdi.

Yapılacak olan Cemevi yapımı törenine milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Kemal Bülbül, Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği`nin çeşitli kentlerdeki temsilcileri, Dersim Alevilik İnanç ve Kültür Akademisi Derneği temsilcileri ve çeşitli kentlerden gelecek Alevi Dedelerin katılımı bekleniyor.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir