• DOLAR 32.216
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2453.427
  • ...
`Kanun Namına Kanunsuzluk Yapıyorlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK – Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Dicle Mahallesinde ikamet eden Topal ailesi, sivil iki polisin kendilerini ‘evi arama’ bahanesiyle kendilerini rahatsız ettiklerini söyledi.
 
“Biz polisiz açmak zorundasın”
Yaşadıklarını anlatan Halime Topal şunları söyledi, “Dün saat: 12.50 sıralarda üst katımızda oturan kayınbabamın evindeydim. Dış kapının zili çalındı, kızımı gönderdim. Birkaç dakika sonra kızım korkmuş bir şekilde gelip ‘anne iki adam seni soruyorlar’ dedi. Bende aşağı indim ve gelenlere ‘buyurun ne istemiştiniz’ dedim. ‘Eşinin ismi Savaş Topal mı?’ diye sordu. Bende ‘evet’ cevabını verince, ‘evinizi kontrole gelmişiz, bundan sonra her ay evinizi kontrol edeceğiz’ dediler. Daha sonra bizi soru yağmuruna tuttular, işte ‘eşim ne iş yapıyor, komşularınız kimlerdir?’ şeklinde… Adamlardan şüphelenince kapıyı açmadım, tabi ‘biz polisiz açmak zorundasın’ gibi sözler söylediler ve daha sonra çekip gittiler.”  
 
“Mobese kameralarıyla mahallemiz gözetleniyor”
Aile reisi Savaş Topal ise olayı akşam eve gittiğinde öğrendiğini söyledi. Cizre esnafı olduğunu belirten Savaş Topal,  “Savcılıktan hiçbir belge olmamasına rağmen evimizi aramak istemişler, fakat eşim onların evi aramasına izin vermemiş. Üsluplarının çok sert olması,  korkutucu edalarıyla yöneltilen sorular eşim ve çocuklarımın tedirgin olmasına sebebiyet vermişler. İşim ve ailemin yeri belli olmasına rağmen bu neyin nesi!  Evimizin emniyet karakoluna 200 metre uzaklığındadır. Mobese kameraları tarafından mahalle devamlı izlenmektir” dedi.  
 
“Karakola gittim, ilgilenmediler”
Olay ile ilgili polis karakoluna gittiğini ifade eden Topal, “Her ne hikmetse polisin bize verdiği cevaplar çok manidardır. ‘Yok, gidin kamera kayıtlarını getirin, yok gidin şöyle yapın böyle yapın’ dediler. Sudan bahaneler ve başından savmalarla cevap verdiler.  Bende geldim evin etrafında bulunan birkaç esnafın kamera görüntülerini kontrol ettim. Gri Fort Kornet markalı ve arka plakası olmayan bir araçtan silahlı iki kişinin apartmanımıza girdiğini gördüm. Bu kamera kayıtlarında sonra tekrar polis karakoluna gittim.  Yine olayı geçiştirmeye çalıştılar,  belki şöyleydi, böyleydi… Saçma ve sapan bahanelerle olayı ört pas ettiler, geçiştirdiler.  Olayı başka tarafa çekmeye çalıştılar.  Emniyet olarak gelin plakası belli olan aracın araştırılması için görüntüleri kontrol edin. Kimdirler neyin nesidirler bütün ısrarlarıma rağmen emniyetin hiçbir mensubu ilgilenmedi. Sürekli ‘olayı şuna anlat buna anlat amirimiz yok’  diyerek geçiştirdiler” diye konuştu.
 
 
“Kanun namına kanunsuzluk yapıldı”
Söz konusu polislerin kanun namına kanunsuzluk yaptıklarını ileri süren Topal sözlerini şöyle noktaladı; “Ben olayı sadece şuna bağlıyorum. Müslüman’ız ve Müslüman’ca yaşıyoruz, tek kusurumuz bu… Bu nedenle onları Allah’a havale ediyorum. Ayrıca şuana kadar ne adli nede siyasi olarak gözaltına alınmış değilim, bu acıdan bakıldığında yapılanlara bir anlam veremiyorum” diye konuştu. (Abit Dündar –İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir