• DOLAR 32.202
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2521.479
  • ...
Sakarya'da ilkokul öğrencilerinden Filistin'e destek etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnönü İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri tarafından okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe; Akyazı Kaymakam Mustafa İkbal Eşki ve Akyazı Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir'in yanı sıra STK temsilcileri ile çok sayda veli katıldı.

Düzenlenen etkinlikte "Filistin Çözüm Atölyesi" ile Gazze'nin unutulmaması gerektiği işlenirken el boyamaları ile de sembolik destek mesajı verildi.

Yüz boyamaları, resim sergisi, mektup köşesi gibi farklı çalışmaların yapıldığı etkinlikte kurulan "Çözüm Masası" ile Neden Filistin? Neden boykot? Ben ne yapabilirim? gibi sorulara çocuklar tarafından cevaplar verildi.

Etkinlikte kurulan "Filistin Çocuk TV" köşesi ise çok dikkat çeken çalışmalardan birisi oldu. Söz konusu köşede, etkinliğe katılanlar yine çocuk muhabirlerin sorduğu sorulara cevap verip Filistin'e destek mesajları iletildi.

Programda konuşan 3-A sınıfı öğretmeni Faruk Kılıman, "Filistin'in bir zamanlar Osmanlının bir parçası olması ve Çanakkale'de yatan Kudüslü, Gazzeli şehitlerin olması bizim onlara karşı hem imani hem de insani sorumluluğumuzu daha da arttırmaktadır. Bugün tartışmalı ve gerçekliği olmayan bazı yalanlarla, ırki bazı duygularla Filistin duyarlılığını bu toplumun kalbinden sökmek isteyenleri büyük bir üzüntüyle müşahede etmekteyiz. İnsan olmak büyük bir erdemdir. İnsana ırkından dolayı değil canlı bir varlık olduğu için duyarlılık göstermek büyük bir değerdir. Sokak hayvanlarına gösterilen merhameti 200 gündür soykırıma uğrayan kardeşlerimize gösterilmesini çok görenlerin nasıl bir insani yapıya sahip olduklarını gerçekten merak ediyorum. Onun için yaptığımız bu sosyal duyarlılık projesi ile yetişen yeni neslin bu hatalara ve çelişkilere düşmemesi ve daha şuurlu bir neslin yetişmesi amacını güdüyoruz. Duygulardan ve değerlerden mahrum olan bilgi ya huzurevinde son bulur ya da bir toplumun acı çekmesinde rol alır. Bu yüzden son yıllarda 'duyuşsal zekâ' kavramı daha çok ön plana alınmaya başlandı. Artık bilim bile kendisini bu alandan soyutlayamıyor. Bu yüzden bu tür etkinlikler duyuşsal zekayı ve dolayısıyla daha sağlıklı ve şuurlu bireylerin yetişmesini sağlayacaktır inşallah." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir