• DOLAR 32.509
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2433.84
  • ...
Gaziantep`te artık  dolmuş kullanılmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-Kentin 32 değişik hattında çalışan 487 dolmuş yapılan bir anlaşma ile otobüse dönüştürüldü. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Dolmuşçular Odası arasında yapılan protokol Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşti.

 

İmza töreni öncesinde kentin ulaşımı ile ilgili bilgiler veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, şehirlerin büyümesi ile birlikte sorunlarının da beraberinde büyüdüğünü söyledi. Bu sorunların başında ise ulaşım sıkıntısının geldiğini ifade eden Güzelbey, "Bu sıkıntı sadece Gaziantep`in sıkıntısı değil, bütün metropol kentlerin sıkıntısı."dedi.

 

Türkiye`de bir ilki gerçekleştirerek 487 minibüsü otobüse dönüştürürken esnafın da rızasını aldıklarını vurgulayan Başkan Asım Güzelbey, bu dönüşümün bazı kesimler tarafından eleştirilebileceğini, ancak bu eleştirilerin yersiz olacağını belirtti.

 

Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak ise, 1980`li yıllarda 9 kişilik otobüslerle yapılan taşımacılıkta kentin nüfusunun 200 binlerde, 1983 yılında 14 kişilik otobüslerde taşımacılık yaparken kent nüfusunun 980 binlerde olduğunu söyledi. Bugün (2013 yılı) itibariyle 43 kişilik otobüslerle taşımacılık yapıldığını ve kent nüfusunun 1 milyon 850 binlerde olduğunu kaydetti.

 

Çolak, anlaşma gereğince otobüslerin 6 ay içerisinde hizmete gireceğini kaydetti. Eski minibüsleri anlaşma yaptıkları otobüs firmasına vereceklerini veya takasta kullanacaklarını ifade eden Sofu Çolak, otobüslerin AB uyum yasasına göre olacağını bildirdi.

 

Program sonrası Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ile minibüs sahipleri arasında protokol imzalandı.(Şefik Mert- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir