• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Öğrenci velileri bu defa yol kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından mahallelerindeki okullarının sadece ortaokul olarak kullanılacağı gerekçesiyle çocuklarının evlerinden uzak okullara gönderilmek istendiğini belirten Hürriyet Mahallesi sakinleri, okulun hemen yanındaki caddeyi trafiğe kapatarak eylem yaptı.
 
Yol kapatma eylemi yapan öğrenci ve veliler, yetkililerin çocuklarını başka okullara göndermekten vazgeçmemesi halinde eylemlerinin süreceğini belirttiler.
 
Olay yerine gelen polis ekipleri, saatlerce eylem yapan mahalle sakinlerini uzun süre ikna edemedi. Veliler, Vali kendileriyle görüşmeyinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade ederek yolu trafiğe açmadı.
 
Daha sonra yetkililerin kendileriyle görüşeceğini söyleyen polis ekipleri, velileri ve öğrencileri ikna ederek trafiği açmalarını sağladı.
 
Ardından olay yerine gelen İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, veliler ile görüşerek sorunları beraber çözeceklerini söyledi.
 
Öğrenci velilerinden Fadıl Demir, yaşanan olaya tepki göstererek, “Eğer, çocuklarımızı mahallemizdeki okuldan başka okula göndermeye çalışsalar kesinlikle göndermeyeceğiz. Çocuklarımız küçüktür ve küçük olduklarından dolayı mahallemizden çok uzak olan başka okullara gönderemeyiz. Çocuklarımızın bu okulda kalmasını istiyoruz. Yetkililerden bizlere bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz. Çocuklarımızı mahallemizdeki okuldan başka okullara göndermeye kimsenin hakkı yoktur. Buradan yetkililere çağrı yaparak bir an önce bu sorunumuza bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir