• DOLAR 32.617
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2498.685
  • ...
Diyarı-Bekir fetihten sonra işgal edilmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbekir Fetih Platformu Koordinatörü İbrahim Gökdemir tarafından yapılan basın açıklamasında, “Diyarbekir, İslam orduları tarafından fetih edildikten sonra günümüze kadar hiçbir şekilde düşman işgaline uğramamış, işgalci güçler tarafından ele geçirilememiştir. Bu yönü ile İslam dünyasının nadide şehirlerinden biridir” ifadelerini kullandı.
 
Fetihle İslam’ın aydınlık nuru bölgeye yayıldı
Birçok Peygamberi ve Hz. Muhammed’in (sav) ashabından yüzlercesini sinesinde barındıran, Diyarbekir’in fethinin İslam’ın aydınlık nurunun bölgeye yayılmasının başlangıç noktası olduğunun altını çizen Gökdemir, “Bu aydınlık nur, Amed’in fethi ile birlikte Müslüman Kürt halkının Sahabeye duyduğu sevgiye binaen Medineli Ashap‘tan Bekir Bin Yula aşiretine intisaben, bu şehre Diyarbekir adı uygun görülmüştür. 1400 yıldır sahabeler diyarı şehrimiz Diyarı-Bekir olarak adlandırılmıştır” diye konuştu.
 
Diyarbakır Diyarbekir olsun
Cumhuriyetin ilanı ile Sahabelerin adı ile anılan şehrin inkâr, asimilasyon ve faşizan bir yaklaşımın ürünü olarak bakır ile özdeşleştirilerek Diyarbakır olarak değiştirildiğini belirten Gökdemir, “Bizler Fetih Platformu üyeleri olarak Diyarbakır isminin, sahabe ile özdeş olan Diyarı-Bekir şeklinde değiştirilmesini talep ediyoruz” dedi.
 
Fetih’le coğrafyamızın makûs talihi değişti
“Diyarbekir’in Fethi ile bölgemiz ve coğrafyamızın makûs talihi değişmiş, halkımız İslam ile kucaklaşarak tarihe şan ve şeref destanları oluşturmuştur. Kudüs fatihi Selahaddin-i Eyyubi bu şanlı tarih sayfalarının sadece birisidir” ifadeleriyle açıklamasını sürdüren Gökdemir, “Diyarbekir’in Fethi 1374 yıl önce Bizans ve Sasani zulmünü ortadan kaldırıp, İslam’ın aydınlığı ile buluşturduysa, günümüzde de fetih ruhu ile Müslüman halkımız bütünleştiği zaman, İslam dünyasını saran kara bulutların dağılmasına, nifak ve tefrika tohumlarının yok olmasına vesile olacaktır inşallah” şeklinde konuştu.
 
“İslam bayrağının ayakta olduğunu göstermek için hep beraber Şehir Stadyumu’na”
Diyarbekir Fetih Platformu Koordinatörü İbrahim Gökdemir açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi; “Bizler 26 Mayıs Pazar günü, Fetih ruhu ve coşkusunu halkımız ile birlikte, Peygamberlerin ve Sahabelerin manevi huzurunda kutlamak ve İslam’ın 1374 yıl boyunca şanlı bayrağının bu topraklarda dimdik ayakta olduğunu göstermek amacı ile Peygamber ve sahabe sevdalısı tüm Diyarbekir halkını yediden yetmişe, tüm aile bireyleri ile kutlama alanına davet ediyoruz.” (Osman İçli –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir