• DOLAR 32.296
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2396.983
  • ...
"Mersin Valisi hakkında soruşturma açılsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mersin Valiliğin yayınladığı bir genelge ile resmi olarak kendi kurum ve kuruluşlarında çalışacak olan başörtülü personelin başı örtülü olarak çalışmayacağına dair yasakçı zihniyet tepki gösteren Mazlum Der Diyarbakır Şubesi, bir basın açıklaması yaparak, Valilik hakkında bir an evvel soruşturma açılması gerektiği belirtildi.

 

Mazlum Der’in, Diyarbakır Valiliğinin önünde yapacağı basın açıklamasına polis izin vermeyince, basın açıklaması Ofis’te bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün yanında yapıldı.

 

Basın açıklamasını Mazlum-Der  adına Mazlum Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Seher Akçınar Bayar yaparak, Ak Parti Genel Merkezinden yapılan açıklama ile Mersin Valiliğinin yaptığı genelgenin eski bir genelge olduğunu söyledi.

 

Genelgenin şu an yürürlüğe konulduğunu belirten Bayar, Ak Parti hükümetinin buna ilişkin herhangi bir karar almadığı ve bu genelgenin Türkiye genelinde herhangi bir geçerliliğinin olmadığı açıkladı.

 

Mersin Valiliğinin ortaya koyduğu bu genelge hakkında  bir karar alınmadığına dikkat çeken  Bayar,  “Bu yasa başörtüsü yasağını meşru hale getirme çabasından ötürü Valilik hakkında bir an evvel soruşturma açılması gerektiği kanaatindeyiz. Bunun da ötesinde şu anda hala keyfi olarak uygulanan birçok yerde başörtüsü yasağı söz konusu. Birçok öğrenci üniversitede başörtülü olarak eğitimlerini istedikleri düzeyde alamıyorlar. Birçok kamu çalışanı başörtülü olarak çalıştığı yerlerde bile müdürleri tarafından ya da farklı otoriteler tarafından başörtülü çalıştıkları için sıkıntılara maruz kalmaktadırlar. Bu yüzden bu vesileyle başörtü yasağının tamamen kalkmasına yönelik Ak Parti hükümetinin ciddi girişimlerde bulunması gerekiyor. Bir taraftan demokratikleşmeye yönelik atılan adımlar atacaksınız bir taraftan hala yasalarla güvence altına alınmayan bir başörtüsü serbestîsi var. Çünkü yarın hükümet değiştiğinde ve başka bir hükümet geldiğinde, yine aynı şekilde biz başörtüsü yasağıyla birebir karşı karşıya kalacağız ve hiçbir anayasal güvencemiz yok. Ak Parti hükümetinin bu süreç içerisinde bu meseleyi ciddi olarak gündemine almalı ve hele hele anayasanın tartışıldığı şu dönemde başörtüsü serbestîsinin anayasal bir güvence altına alınması gerekmektedir” şeklinde konuştu. (Osman İçli / Hüseyin Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir