• DOLAR 32.249
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2419.437
  • ...
HÜDA PAR'dan Mardin Midyat'ta esnaf ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Mardin il Başkanı İsmail Çevik beraberindeki heyetle Cizre Caddesi ve Midyat Dörtyol'daki bir kısım esnafı ziyaret ederek beraberindeki heyet ile esnafın sorunlarını dinledi. Ramazan ayı vesilesiyle içeriğinde ramazan tavsiyeleri olan Hayırlı Ramazanlar adlı broşür dağıtıldı.

Konu hakkında bir rapor oluşturularak genel merkez aracılığıyla ilgililere iletilmesi için çalışma yapacaklarını ifade eden Mardin İl Başkanı Çevik esnafa hayırlı ramazanlar ve bereketli işler dileğinde bulundu.
Ziyaret esnasında vatandaşlarla da sohbet eden Çevik, HÜDA PAR'a destek çağrısında bulundu.

"Biz size asla yalan söylemeyeceğiz"

 

Ziyaretlerde HÜDA PAR'ın misyonunu esnafa aktaran Çevik, şunları kaydetti:

Biz HÜDA PAR olarak halka asla yalan söylemeyeceğiz, ihanet etmeyeceğiz ve mallarını yemeyeceğiz. HÜDA PAR'a bir mesuliyet verilmesi halinde bu halkın faydasına olacak.

Yapılan ziyaretlerle ilgili açıklamalarda bulunan Çevik, "Özellikle yakıt ve enerji fiyatlarının yüksek olması, maliyetlerin artışı nedeniyle esnafın fiyatları yüksek tutmak zorunda kaldıklarını ve satış yapamadıklarını müşahede ettik. Özellikle fırıncı esnafı ucuz un alamadıklarını dile getirdiler. Diğer bir sorun ise hayvan yetiştiricilerine yem desteğinin adil şekilde yapılmadığından yakınmalarıdır. İnşallah ilçe başkanımız bu ve benzeri sorunların takipçisi olacaklar. Bizler de il başkanlığı olarak bu konuları ilgili mercilere ulaştırdıktan sonra bu sorunların çözüme kavuşması için gayret olacağız." ifadelerini kullandı.

'Birinize merhamet edin, ben de size merhamet edeyim.' ayetini hatırlatarak basın aracılığıyla büyük tüccarlara seslenmek istediğini belirten Çevik, " Kar marjınızı bu mübarek ay vesilesiyle biraz daha düşürerek 5 kazanacağımıza 2 kazanalım ve halkımızın hem bir nebze ferahlamasına vesile olalım inşallah. Biz birbirimize yardım edelim ki Allah-u Teala'da bizlere hayır kapılarını açsın." şeklinde konuştu.

Esnaf ziyaretinin ardından heyet, Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Selim Yıldız'ı ziyaret ederek esnafın sorun ve sıkıntılarını aktardı.

Yapılan ziyaretlerde Mardin il Başkanı Çevik'e; HÜDA PAR Mardin il Başkan Yardımcısı Eyyüp Sezgin, HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, İlçe Sekreteri Abdulkadir Arbağ ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Ece eşlik etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir