• DOLAR 32.197
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2517.374
  • ...
Ramazan ayı, bağımlılıklarımızı bırakıp arınmamız için bizlere fırsat sunuyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL

Yaklaşan Ramazan ayı sebebiyle yazılı bir açıklama yayınlayan Bağlantısız Hayat Derneği Başkanı Sedat Suakar, bu ayın bağımlılıklardan arınma için bir fırsat olduğunun altını çizdi. Ramazan ayının insan davranışları üzerinde yadsınamaz bir etkisi olduğunu belirten Suakar, “Bu ayda beslenme alışkanlığımız, ibadet etme alışkanlığımız, uyku alışkanlığımız ve temelde değişmesi zor olan bazı alışkanlıklarımız değişiyor. Oruç bize sabretmeyi, şartlandığımız alışkanlıklardan irademizi kullanarak vazgeçmeyi öğretiyor. Zorlansak da elimizin altındaki nimetten uzak durma iradesini kazandırıyor.

Rahmetiyle, bereketiyle ve güzelliğiyle gelen Ramazan ayı, nefsimizi terbiye ettiği kadar, manevi dünyamızı da arındırmaya imkân sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

RAMAZAN AYI KENDİMİZ VE ÇEVREMİZ İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI OLSUN!

Ramazan ayı geldiğinde birçok bağımlının bu ayın önemine binaen bağımlılıklarına ara verdiğini söyleyen Başkan Suakar, şöyle devam etti: “Toplumumuzda birçok bağımlı ilk sahurla beraber içkiyi terk edip Ramazan ayı boyunca alkole tövbe ediyor. Oruç tutan sigara bağımlıları uzun saatler boyunca sigaradan uzak duruyor. Saatlerce telefonla vakit geçirenler teravih vakti gelince namazını kılıyor. Bütün bunları başarmış olan aslında bir bağımlı değil mi? Saatlerce ve günlerce bağımlı olduklarından uzak durmayı başaranlar, aynı iradeyi bütün hayatı boyunca neden göstermesinler ki? Ramazan ayı kendimiz ve çevremiz için bir dönüm noktası olsun! Bağımlılıklarımızı bir kenara bırakıp Ramazan ayında arınalım.”

BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELE EDENLERE HER ZAMAN KAPILARIMIZ AÇIK

Bağlantısız Hayat Derneği’nin bağımlılıklarla mücadele edenlere her zaman kapılarının açık olduğunu kaydeden Suakar, son olarak, tüm İslam âleminin, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek, bağımlılıklardan uzak sağlıklı ve huzur dolu bir ay temennisinde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir