• DOLAR 32.454
  • EURO 34.667
  • ALTIN 2386.362
  • ...
Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapılarını açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde yapılan açılış öncesi konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van’ın bir hayvancılık merkezi olduğunu ancak hayvancılığın sadece canlı hayvan alıp satarak yapıldığını belirtti.

Bilmez, “Bizim kentin bugün bir kavurma markası olmalıydı. Türkiye’de en çok peynir üreten kent olmamıza rağmen ancak Türkiye geneli satılan bir peynir markamız yok. Tarım ve hayvancılık ürünlerimizi işleyip pazarlamamız lazım. Canlı hayvan satışından elde edeceğimiz paranın çok üzerinde bir parayı bu hayvanımızı işleyip mamul hale getirip piyasaya sürdüğümüzde kentimizin ekonomisine daha çok katkı sunacağız.” dedi.

Bir zamanlar Van Et’in kenti ciddi anlamda temsil ettiğini hatırlatan Bilmez, “Ancak Van Et yeni ürünleri piyasada pek bulunmadı ve eski parlak günleri göremedi. İnşallah biz hem borsamızdan hem de iş insanlarımızdan bu anlamda arkadaşlarımıza öncü olması, bu tür işletmelerin yapılmasını istiyoruz. Bir özel sektörün bölgemizde yapacağı bir işletme ile peynir çeşitliliğini üretip piyasaya pazarlayan işletmelere ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Fuarda, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ücretsiz badem ve ceviz fidanları da dağıtıldı. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir