• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Polisin şark görev sürelerinde değişikliğe gidildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Polislerin şark görev sürelerini düşüren ve atamalarda yeni düzenlemeleri içeren Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmelikle birlikte illerin ve ilçelerin görev süreleri yeniden belirlendi. Görev süresine göre illerin sıralaması şöyle:

Görev süreleri 8 yıl olan iller: Adana, Ankara ve Antalya, İstanbul, İzmir, Mersin

Görev süreleri 6 yıl olan iller: Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Yalova.

Görev süreleri 5 yıl olan iller: Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Çorum, Düzce, Edirne, Giresun, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Zonguldak, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Tokat, Uşak, Adıyaman, Mardin, Sivas, Şanlıurfa, Van, Bolu, Burdur.

Görev süreleri 4 yıl olan iller: Bartın, Bilecik, Çankırı, Karabük, Karaman, Kırşehir, Kilis, Sinop, Yozgat, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Iğdır, Kars, Muş, Siirt.

Görev süreleri 3 yıl olan iller: Ardahan, Hakkari, Şırnak,Tunceli.

"Şark" olarak bilinen 2. bölge illerindeki hizmet süreleri düşürülürken bu bölgelerde görev yapan 62 bin 630 personel yeni sürelere tabi olacak. Hizmet süresi artırılan bazı yerlerde görev yapan polisler ise bu artıştan etkilenmeyecek.

Daha önce kendisi, eşi veya çocuklarının sağlık durumları nedeniyle mazeret ataması talep edebilen polis, yeni yönetmelikle mahkeme kararıyla vasi tayin edilmesi şartıyla evin tek çocuğu olan polis, anne ve babasının sağlık durumu nedeniyle atama talep edebilecek. Aynı şartla tek kardeşi olan polisin de kardeşinin sağlık durumu nedeniyle atama isteyebilmesinin önü açıldı.

Yeni mezunların ise ilk atama yerleri batı illeri olacak ve görev yapmakta olduğu ilin süresi bitmeden atamaya tabi olmayacak. Bu durumdakiler görev süresini bitirmesinin ardından şark illerine atanabilecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir