• DOLAR 32.86
  • EURO 35.256
  • ALTIN 2452.064
  • ...
Adana'da Gazze temalı konsere katılanlar duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Gazze'de işgalci siyonist rejiminin katliamlarını tel'in etmek ve direnişe desteklerini bildirmek üzere Adana'da İlahi Ezgi Konseri düzenledi.

Merkez Park Amfi Tiyatro Sahnesi'nde yüzlerce insanın katıldığı konserde Murat Belet, Mustafa Altıntop ve Nurullah Kuray sahne aldı. Adanalılar, işgal rejimine tepkilerini bir şekilde dile getirerek, yapılan zulme karşı olduklarını haykırmak için konsere katıldıklarını belirttiler.

Konsere katılan vatandaşlar duygularını şu şekilde ifade ettiler:

Konsere katılan vatandaşlardan Sedat Bahadır, "7 Ekim'den beri Gazze'de bir soykırım yaşanıyor. Bu yeni bir şey değil, 75 yıldır zulüm var orada. Fakat bu zulüm 7 Ekim'den bu yana katmerleşerek büyüdü. Artık Müslüman ülkelerin başındaki liderlerin bir an önce harekete geçmeleri lazım. Fiili bir adım atmalarını bekliyoruz. Biz halklar olarak bu tür etkinlikler düzenliyor, gündemde tutmaya çalışıyoruz. Filistin davasını gündemden düşürmemeye çalışıyoruz ve kendimiz de bu etkinliklere katılmaya çalışıyoruz. Ama burada asıl iş İslam ülkelerindeki liderlere düşüyor." dedi.

Boykot yapmaya devam ettiklerini belirten Hikmet Elagöz, "Bu bir tepkidir, elimizden bu geliyor. Tabii bunun içinde boykot da var, elimizden geldiğince boykota katılmaya da çalışıyoruz. Bu programda, tepkilerden bir tanesidir. Herkes elinden geleni yapmalı, kimse elinden bir şey gelmiyor dememeli. İllaki bir şey gelir. Bu tür etkinliklere, yürüyüşlere, basın açıklamalarına katılmak gibi illaki birilerinin elinden bir şey gelir, bahane yok." ifadesini kullandı.

Muhsin Kemal Bora ise, Gazze'nin kurtulmasını çok arzuladıklarını, Gazze'de zalimce çocukların katledildiğini söyledi.

"Gazze şehit biz ölüyüz. Şu anda Türkiye'de elimiz kolumuz bağlı, tüm dünyada ses çıkarken, bizim ülkemizde hiçbir ses yok." diyen Hamit Tunç, Gazze'de yaşanan katliama ses çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Duygularını dile getiren vatandaşlardan Mehmet Cengiz, Mehmet Ali Erdem ve Hasan Turgay, "Gazze ve Filistin zor durumda, Allah yardımcıları olsun. Biz de destek olmak için buraya katıldık. Rabbim tüm emeği geçenlerden razı olsun. Orada çocuklar katlediliyor. Bu savaşa bir dur deyip, çocukları kurtarabilirler. Orada çocukların öldürüldüğünü görünce dayanamıyoruz. Herkes birleşip Gazze'ye bir yardım göndererek savaşı durdurabilir." diye konuştular.

Vatandaşlardan Hasan Turgay, Tugay Köprüz ve Alican Altunbaş ise, şunalrı söylediler:

"Ümmetin yiğitleri, Afganistan'a Sovyetler birliğini gömdü. Bu ümmetin yiğitleri Irak'ta, Amerika'yı gömdü ve bu ümmetin yiğitleri Filistin'de de israil'i gömecek Allah'ın izniyle. Gazze'nin içinde bulunduğu bu kötü durumdan bir an önce çıkabilmesini umut ediyoruz. Müslümanlar olarak da yetkili kişilerin bir an önce bu konuda bir müdahalesi ve mücadelesi olmasını istiyoruz. Müslümanların önceliğinin Gazze olması gerektiğini bilmelerini istiyoruz. Ebu Ubeyde komutanımızdan haber bekliyoruz. O gel desin, yatsı namazını orada kılar, israil yerle bir ederiz. Yeter ki o bize gel desin, onun haberini bekliyoruz. Hepimiz şehadete âşık gençleriz. Tek amacımız şehit olmak." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir