• DOLAR 32.394
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2384.046
  • ...
Kiralık Hasta Yatağı Nedir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kiralık hasta yatağı, yatakların satın alınmayıp kiralanma yolu ile kullanım hakkı veren yataklardır. İkinci el hasta yataklarında da yeni üretimden çıkmış hasta yatakları kadar her türlü fonksiyon bulunur. Hasta yatağı alırken dikkat edilecek unsurların başında gelen, yatakların rahat ve kaliteli olmasıdır. Hastalığa uygun olan yatak tasarımlarının tercih edilmesi önerilir.

Hasta yataklarında rahatlık sağlayan bazı unsurlar da ayrıca tercih sebebidir. Hasta yataklarının ortopedik özellikler taşıması, yatan kişinin sırt ve iskelet sağlığına sunduğu katkılar da önem taşır. Obez hastalar, çocuklar ve yeni doğan grubu ile yaşlı hastalar için önerilen yataklar farklı özelliklere sahip olmak zorundadır. Hasta yatağı seçerken tüm bu kriterler göz önüne alınmalıdır.

Hasta Yataklarında Uygun Fiyat Seçenekleri

Hasta yatağı fiyatları farklı kriterlere bağlı olarak değişim gösterir. Bu kriterlerin başında gelen, yatakların dayanıklı malzemeden yapılmış olması ve otomatik çalışma seçenekleri sunmasıdır. Fonksiyonel hasta yatakları her zaman için daha pahalı yatak seçenekleridir. Bu seçenekler arasında kiralık hasta yatakları her bütçeye uygunluğu bakımından tercih edilen yataklardır.

Hasta yatağı kiralamadan önce doğru firma seçimi son derece önem taşır. Kiralık hasta yataklarının temizlenmiş ve bakımının yapılmış olması oldukça önemlidir. Hasta yataklarının kurumsal firmalardan temin edilmesi, bakım ve onarımı açısından da önem taşır. Bu firmalar hijyenik kurallara uygun şekilde yatak temizliğini yaparlar. Yataklarda her türlü konforun düşünüldüğü tasarımları daha uygun fiyata almak isteyenlerin tercihi hasta yatağı kiralama ve ikinci el kategorilerdir.

Fonksiyonel Hasta Yatakları

Hasta yatağı modelleri kendi aralarında farklılıklar gösterir. İki, üç ya da dört motorlu hasta yatakları ile asansörlü hasta yatakları önerilen modellerdir. Hasta yataklarının fonksiyonel olması, rahat kullanım ile yakından ilgilidir. Kişinin yemek yerken, televizyon izlerken hasta yatağını kumanda ile farklı açılara ayarlayabilmesi ancak motorlu çalışma sistemlerinde mümkün olur.

Hasta yatağı alacak kişilerin bu hususlara dikkat etmesi önerilir. Hasta yataklarının kaliteli olması, kolay şekilde hareket ettirilmesi tercih sebeplerinin başında gelir. Hastaların yardımsız şekilde yatağı ayarlayabilmesi onların kendilerine duyduğu güveni arttıran unsurlardır. Hastalık gibi zor bir süreçte tüm bu unsurlar, kişiye moral sunar.

İleri Yaş Hastalarına Önerilen Yataklar

İleri yaş hastalarına önerilen yataklar içerisinde ilk akla gelen, havalı yataklardır. Yaşlı hastaların incelen cilt yapısı, en ufak bir yatak tahrişinde bile yara alacak vaziyettedir. Sürekli yatacak yaşlı hastalar ile felçli hastalar için önerilen, havalı yatak tasarımlarıdır. Havalı hasta yataklarında pozisyon veren modeller de hastanın cilt sağlığına olumlu yönde katkıları bulunur.

İçlerinden hava kanalları geçmesi sebebiyle sürekli serinlik hissi veren bu yataklar son derece sağlıklı modellerdir. Havalı hasta yatağı modellerini ikiye ayırmak ta söz konusudur. Baklava ve boru tipli hasta yatakları, havalı hasta yatakları içerisinde en çok öne çıkan yatak tasarımlarıdır. Havalı hasta yatakları en sıcak havada bile serinlik vermesi sebebiyle de ayrıca tercih edilirler. Havalı hasta yataklarının ortopedik özellikler içermesi, yaşlı hastaların omurga sağlığı için de önem taşır.

Moral Veren Tasarımlar

Hasta yatakları içerisinde moral sunan tasarımların başında gelen şık hasta karyolalarıdır. Hastalık son derece zor ve sıkıntılı bir süreçtir. Bu sıkıntılı süreçte hastaya moral ve huzur verecek unsurların başında gelen kullandığı eşyalardır. Bu eşyaların başında gelen de yattığı hasta yataklarıdır. Hastanın tüm gününü geçirdiği hasta karyolalarının kendi gerçek yatağına benzemesi de moral verecek unsurlardandır. Yatan hastalar için önerilen, benzer tasarımların alınmasıdır. Hasta yataklarının karyola modellerinde son zamanlarda çok farklı tasarımları görmek söz konusudur. Ahşap görünümlü hasta karyolaları oldukça şık ve huzur veren modellerdir. Ahşabın sıcaklık veren hissi uzun süre yatacak hastalar için huzur veren unsurlardandır.

Rahat Kullanılan Hasta Yatakları

Hastalıktan etkilenen sadece o hastalığı geçiren kişiler olmaz. Hastaya bakan ve ona refakat eden kişiler de aynı şekilde etkilenirler. Hasta yataklarındaki tekerleklerin üç yüz altmış derece dönmesi, hasta yatağını farklı yerlere taşımak isteyenler için kolaylık olur. Hasta yataklarının yan kenarlarındaki güvenlik şeritleri de hastanın yataktan düşmemesi için son derece önem taşır. Hasta yataklarının ayaklarında ileri geri hareket etmeyi önleyen otomatik fren sistemi de kalite sunan unsurlardır. Hasta kadar hastaya bakan kişiyi de rahat ettirecek tasarımlar her zaman için önerilen yatak kategorileridir. Hasta yatağı seçerken dayanıklılık, rahat kullanım ve hastalığa uygun olan modellerin seçilmesi önerilir.

Hastaya Uygun Olan Yatak Modelleri

Her hastanın ihtiyaçları farklılıklar gösterir. Ameliyat sonrası bir hasta için yatakta serum aparatının olması ya da lazımlık montesi gerekebilir. Hasta yataklarının bu durumlara uygun şekilde dizayn edilmesi, hastanın sağlığı ve rahatlığı için önem taşır. Yeni doğan bebekler için de önerilen hasta yatakları, ebat ve özellikler bakımından farklılıklar gösterir. Hasta yatakları, hastanelerde, huzurevleri ve evlerde kullanılan farklı modellere sahiptir. Motorlu çalışan hasta yataklarında elektrikli ya da pilli kumanda sistemleri söz konusudur.

Kurumsal Firmalardan Hasta Yatağı Temini

Hasta yataklarının kurumsal firmalardan temin edilmesi farklı açılardan önem taşır. Bu firmalar, hasta yataklarının kurulumunu yerinde yapan işletmelerdendir. En ufak bir arıza halinde de hasta yataklarının tamir ve bakım hizmeti de verilir. Satın alınan yataklar için verilen bakımın aynısı kiralanan hasta yatakları için de verilmektedir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir