• DOLAR 32.22
  • EURO 34.734
  • ALTIN 2450.849
  • ...
Hür Dava Partisi`ni​n Kürdistan Bölgesi Temasları Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Hür Dava Partisi Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz başkanlığında Genel Başkan Yardımcıları İsa Aydın ve M. Bahattin Temel`den oluşan HÜDA PAR heyetinin Irak Bölgesi temasları çevresinde Komala İslami Partisi yetkilileriyle bir araya geldi. Kürdistan Öğrenciler Birliği ve Peyam TV`yi ziyaret eden heyet, daha sonra Halepçe`ye geçti.
 
Komala islami`nin Öğrenciler Birliğini Ziyaret
HÜDA PAR heyeti Süleymaniye`de bir dizi temaslarda bulundu. Komala İslami Partisi Genel merkezini ziyaret ettikten sonra heyet Kürdistan Öğrenciler Birliğini ziyaret etti. Burada birliğin müdürü Hacı Xalati kalabalık bir heyetle HÜDA PAR Heyetini karşıladı. Birliğin çalışmaları hakkında bilgi alan heyet, özellikle bu birliğin bünyesinde faaliyet gösteren Peygamber Sevdalıları biriminin çalışmalarına ilgi duydu.
 
HÜDA PAR`ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Hacı Xalati, Türkiye Kürdistan`ındaki Peygamber Sevdalılarıyla aynı kulvarda benzer çalışmalar yürüttüklerini bundan dolayı da birlikte çalışmak istediklerini belirti.
 
Bir saat süren görüşmeden sora HÜDA PAR heyeti bu merkezden ayrıldı.
 
Peyam TV`yi Ziyaret
HÜDA PAR heyeti daha sonra NilSat üzerinden yayın yapan Peyam TV`yi ziyaret etti. Heyeti, TV`nin genel müdürü Faruk Ali Ahmed karşıladı. HÜDA PAR`ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ahmed heyete çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi HÜDA PAR Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz, medyanın önemine ve sorumluluğunun büyüklüğüne dikkat çekerek, medyanın mazlumların sesi misyonunu üstlenmesi gerektiğini, Peyam TV`nin bu bilinçle yayın yapan bir kanal olduğunu belirterek çalışmalarında başarılar diledi. Daha sonra stüdyoları gezen heyet temaslarını bitirip buradan ayrıldı.
 
Halepçe`yi ziyaret
HÜDA PAR heyeti, Komala İslami`nin Şura Meclis Üyesi ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Ş.Fexreddin ile birlikte Halepçe`ye geçti.
 
Burada HÜDA PAR heyetini Komala İslaminin Halepçe yönetimi karşıladı. Halepçe Katliamı`nın anısına yaptırılan Halepçe anıtını ziyaret etti. Anıt Kurum müdürünün, parti heyetini Halepçe Katliamı`yla ilgili bilgilendirmesi esnasında duygulu anlar yaşandı. Genel Başkan M. Hüseyin Yılmaz, anıtın ziyaret defterine Halepçe Katliamı ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı.
 
Peyam TV`nin talebi üzerine HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel Kürdistan bölgesindeki temasları ile ilgili olarak bir röportaj verdi.
 
Heyet, temaslarını sürdürmek için Hewler`e geri döndüler.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir