• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
`Yeni anayasa yapmak elzemdir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun çözüm süreciyle alakalı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve devletin üst düzey yöneticileriyle 4 Nisan’da bir araya gelmesi ve bunun sonucunda halkın görüş ve önerilerinin alınmasıyla alakalı Memur-Sen Van İl Temsilciliği bir basın açıklaması düzenledi.

 

Açıklamayı İl Temsilcisi Süleyman Şakar okudu.

 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’nun çözüm süreci kapsamında Marmara ve Karadeniz Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’de çözüm sürecine yönelik görüşmeler yapmak üzere sendika teşkilatı ile halkla buluştuğunu ve buluşmaya devam edeceğini belirten Şakar, “Bu görüşmeler sırasında, teşkilatlarımızın, kamu görevlilerinin ve halkımızın görüş, öneri ve eleştirilerini yüz yüze görüşerek dinlemiş, notlar almıştır. Bu notlar önümüzdeki günlerde, akademisyenler ve danışmanlarımız tarafından analiz edilerek raporlaştırılacak ve Konfederasyonumuz Başkanlar Kurulunca değerlendirilmesi ve katkıları sonrası rapor kamuoyuna açıklanacaktır. Toplantılar sırasında dile getirilen ve ikili diyaloglarda ifade edilen bazı beyanlar, çözüm sürecine olan ihtiyacı ve toplumsal desteği yansıtıyor.” Dedi.

 

 “Süreci sabote etmek isteyenler de olacak”

Süreci destekleyenlerin yanında süreci sabote etmek isteyenlerin de olacağına dikkat çeken Şakar, “Bu çerçevede çözüm sürecini destekleyen kişi, kuruluş, aydınlarımız ve aziz milletimizin sabırlı ve sağduyulu tavrını sürdürmesinin çözüm sürecinin hızla tekemmülü yanında kardeşlik ikliminin sağlam bir çerçeveyle yeniden kurulmasına da katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

 

“Yeni anayasa yapmak elzemdir”

Sorunun tam olarak çözülmesi için sorunu doğuran nedenlerin de ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Şakar, “Bu kapsamda, yaşadığımız sorunların temelinde insana, insan onuruna, insan haklarına sırtını dönen darbe ürünü anayasa ve onun tasarladığı siyasal sistem yatmaktadır. Bu nedenle, sorunun çözümü ve nedenlerin ortadan kaldırılması noktasında, mevcut anayasadan kurtulmak ve yeni anayasa yapmak son derece elzemdir” şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir